Zo, dat waren “my fifteen minutes of fame”.

Vrijdag schreef ik een blog met daarin mijn kritiek op de Nederlandse horeca.

Dat stuk werd door veel mensen gedeeld en liep een beetje uit de hand geloof ik.

Gisteren zijn ruim 12.000 mensen op mijn blog geweest. Buiten heel veel bijval kreeg ik ook een bak met kritiek over me heen, van heuse kenners die -op een enkele respectvolle manier na-, dachten dat ik verstandelijk beperkt was. Uiteraard kom ik niet uit een ei en weet ik dat bij ons de kosten van personeel, huur, belasting etc. veel en veel hoger liggen en doorberekend worden. Maar dan nóg…

Maar daar ging het stuk ook eigenlijk helemaal niet over. Het was meer hardop mijmeren van mij. Het had net zo goed kunnen heten “de Nederlandse belastingdienst is knettergek geworden” of “de Nederlandse huizenmarkt is van lotje getikt”.

Op een normale dag komen er hier ongeveer 2000 mensen langs. En dat vind ik eerlijk gezegd ruim voldoende. Al die extra mensen mogen van mij weer terug naar waar ze vandaan kwamen.

Dit is mijn eigen plekje op het www waaruit ik veel plezier put. Waar ik me veilig en lekker voel. Ik schrijf over mijn simpele leventje, over frustraties, mijn dagelijkse beslommeringen en verwonderingen. Ik ben slechts een onbelangrijk en onbekend figuur en wil dat ook graag zo houden. Hoe meer bereik je hebt, hoe meer assholes er ook langskomen. Die ongenuanceerd en zonder je stukje écht goed te hebben gelezen, een kruiwagen kritiek over je heen storten. Ik geef toe dat ik het krijgen van kritiek niet heel leuk vind. Ik voel me soms een beetje aangevallen. Of ik ga enorm twijfelen aan mezelf. Van mensen die ik ken kan ik het beter hebben. En van mijn vaste lezersschare ook. Die weten namelijk dat ik wel eens wil overdrijven. Of dat ik regelmatig een flinke dosis cynisme ergens instop. En -ik haal ‘m nog maar eens uit de kast-: “ik neem verantwoording voor wat ik schrijf, niet voor wat u leest”.

Ik heb wel zitten gniffelen ook hoor, het was niet alleen maar ergernis. Dat sommige mensen zich zó enorm in hun kuif gepikt voelden, ongelofelijk. Ik lees elke dag wel ergens dat de Nederlandse zorg om te janken is. Ik zie dagelijks wel een stuk waarin huisartsen verguisd worden. Denkt u dat ik me dat één seconde aantrek? Nope. Ik weet namelijk hoe het echt is en hoe ik zelf functioneer als heel klein radartje in dat enorme apparaat.

Goed.

Over tot de orde van de dag.

Wist u al dat ik een hekel heb aan honden? En jankende kinderen? En linedansen, voetbal en punniken? 😉

86 thoughts on “Zo, dat waren “my fifteen minutes of fame”.

 1. Wow! 12 duizend mensen! Kliefje was even een Bekende Blogger. Ernstig dat sommige mensen zulke lange tenen hebben… En die feitjes die wist ik al.😉

 2. Vooral jankende kinderen.. gatsie..
  Wat dacht je dan van mensen die altijd maar een mening hebben als je iets zegt..en er een hobby van maken die mening ook keihard te geven?
  Gruwelijk irrritant!!
  👊👊
  You rock!

 3. Wij hebben twee honden waar ik mieters veel van hou. Die enkele keer dat jij iets vertelde over je hekel aan honden en de tenenkrommende avonturen die jij soms beleefd hebt met die harige vierpoters, kon ik alleen maar instemmend knikken en hartelijk meelachen. Ik ben niet zo van de katten, maar als jij een catspam blog plaats, geniet ik 100% mee..
  Van mijn kant uit alleen maar dank voor je stukje over de horeca. Die zaken die goed eten voor een schappelijke prijs leveren, halen hun schouders op. De rest zou eens goed in spiegel moeten kijken.
  Ga vooral voort met jouw verhalen, ik lees met plezier mee.

 4. 12000!! Och hemel wat een toestand. 😂 Had dat niet meegekregen. Omdat ik zelf tijdens t lezen vooral instemmend zat mee te hummen.
  Heb zelf ook in de horeca gewerkt als kok en moest zelf de prijzen bepalen. Dat was inkoop maal 4. Maar met sommige gerechten kwam je dan niet uit omdat t te duur werd voor onze gasten (eenvoudig restaurantje). Dus werd dat maal 2 of 3. Echt verdienen deden we op de drank en de daghap.
  Waar t om gaat in de horeca is natuurlijk de gastvrijheid. Terwijl het voor veel mensen gewoon een baan is. Sommigen vergeten dus de gastvrijheid wel eens of zijn gewoon uit zichzelf zwaar contactgestoord 😂
  Maar eerlijk gezegd, dat geldt ook voor de gasten. Die kunnen ook onbeschoft doen of raar.
  Zelf ga ik ook nog nauwelijks uit eten. Door voedselintoleranties gaat t gewoon vaak mis als ik buiten de deur eet
  Maar ook zeker omdat ik meestal denk: dit had ik zelf lekkerder kunnen maken.

 5. Jankende kinderen in driftbuien omdat ze hun zin niet krijgen……kan mij heel hard doen hollen…

  En ja ach… wie de schoen past trekke hem aan toch?

 6. Oh nee we hebben een hekel aan dezelfde dingen. Alleen is mijn ego groter dan het jouwe….smullen van zoveel bezoevers ;-)……

 7. Ha ha dat laatste.
  Honden ik mag ze wel,behalve als ze opeens met hun kop in je kruis schieten. Of tegen je op springen. Kinderen die janken IK HAAT ZE. Onze eigen koters drilde ik zo dat het bij een snik bleef. Zo ook nu mijn kleinkinderen. Janken doen ze maar thuis.
  Klief ga niet aan jezelf twijfelen
  Die post was de spijker op zijn kop.

 8. Ik wil graag even reageren als voorzitter van de punnikvereniging. Ik vind dat je deze aloude ambacht nu wel erg te kort doet. Er zijn mensen deze hier dagelijks veel plezier uit halen. Erg jammer dit, want ik lees je stukjes altijd graag.

  P.s. ik heb een hele leuke hond!

 9. Dat van die honden is toch wel een minpuntje. Mijn nijlpaardenhondje is zwaar teleurgesteld na het voorlezen van dit stukje

   1. Hij vergeeft het je. En rende weer weg om in de paardenstront te gaan rollen. Hij heeft er schijt aan. Heb jij ook maar lekker schijt aan al die grote ego’s met hun geschreeuw. Xxx

 10. van punniken kan ik het me voorstellen. Sorry hoor, maar in Nederland moet iedereen wat kunnen zeggen, maar als er iemand eens kritiek heeft op een bevolkingsgroep, met respect, zonder schelden, dan mag je ineens omver gescholden worden. Blijf jij nou maar jezelf…

  Love As always
  Di Mario

 11. Dat jij niet van Line dancing houdt, ik snap er niets van.
  Groetjes van iemand die het heel jammer vindt dat haar 2 honden er niet meer zijn, maar die daarnaast beseft dat zonder die continu verharende schepsels in huis het ook wel gemakkelijk is. Deur dicht en de hele dag weg, zonder iets te hoeven regelen.
  Katten zijn leuk, maar dan wel bij anderen en zolang ze maar niet bij mij in de tuin lopen, want dat schijnt de goegemeente vrij normaal te vinden. Ze heten toch ‘huisdieren’, of ben ik gek?

 12. hee ik heb wat gemist geloof ik. Dat krijg je met vakanties. Pittige tijden dus? Blijf maar lekker schrijven over je dingetjes hartstikke gezellig hier.

 13. Er al eens over gedacht om ipv punniken te gaan frivoliteen dat vind ik wel bij je passen, ik heb nog wel een hulpstukje voor je liggen.

 14. Girl! Well said! Je kunt nu eenmaal alleen verantwoordelijk staan voor wat je schrijft en niet voor wat anderen ervan begrijpen of lezen. Girl…Laat het je niet dwarszitten tenminste niet voor lang.. it’s not woth it jij weet met welke intentie jij jou stuk hebt geschreven. Don’t let it takes you down! your a Awesome Blogger !

  Hugz & Kisses,
  Miss B.

 15. Punniken! Ahhhhh nostalgie!! Als mijn dochtertje straks wat ouder is, gaan we dat ook doen! 😍

 16. Hou jij niet van punniken?! Woah.. einde vriendschap. Hoe kún je, nee, hoe dúrf je het te zeggen!! Punniken is geweldig. Vreedzaam, rustgevend, wat zeg ik: meditatief. En je proeft nog eens een ander baksel dan die van jezelf bij onze maandelijkse punnikkring. Ben blij dat onze voorzitter het al voor onze geweldige hobby heeft opgenomen. Beats Yoga en Mindfullness ány day.
  * Ik vond punniken vroeger echt leuk. Wist alleen nooit wat ik met die slierten aan moest, zo ver ging mijn creativiteit niet.*

  Ik heb alle comments op de horeca-post gelezen en betwijfelde eerlijk gezegd of het écht de voorzitter was. Hoop dat een dergelijk persoon toch een betere communicatiestrategie heeft. Hier in het H’lemse doen zaken die kwalitatief of bezorgingstechnisch niet goed (genoeg) zijn zichzelf snel de das om. We houden hier nogal van uit eten gaan, er is hier ook een hoop aanbod dus dat selecteert zichzelf vanzelf uit. En daarnaast heb ik zo mijn eigen voorkeuren, waarbij de ‘gunfactor’ – ik vind de kok of iemand uit de bediening aardig – een flinke rol kan spelen. Je ziet me dus zelden in een strandtent 😉

  Ik vermoed dat het nog wel eventjes door gaat sudderen, dat blogje van je!

 17. Ha ha ha, en je hebt helemaal gelijk hoor. Ik drink niet eens meer koffie in ons eigen dorp. Fiets wel even naar huis.
  En wat hebben veel mensen toch een mening tegenwoordig. Over alles en nog wat eigenlijk. En langzamerhand de beleefdheid voorbij.
  Ik lees je stukjes met veel plezier. Ook al ben ik het niet met alles eens.
  En morgenochtend weer op tijd op. Mijn schoondochter naar haar praktijk, jij naar de jouwe.

 18. Tja. Sommige mensen staan gelijk op hun achterpoten idd. Ik schreef van de week commentaar bij de kaarten van Hallmark. Speciaal voor mensen die met de ziekte K. te dealen hebben. Iemand wenste me die ziekte
  daarna gelijk toe zodat ik dan zo’n kaart kon ontvangen… idioot.

 19. ’15 minutes of fame’ maar? Je bent toch zeker wel uitgenodigd door Matthijs om aanstaande maandag het een en ander toe te lichten?

 20. Och wat een heerlijke manier op de zondagochtend te starten. Keihard glimlachen om de inhoud van jouw blog. Ik verwacht je inderdaad maandag ook wel als tafeldame bij Matthijs en consorten. Of eigenlijk niet, want je woont niet binnen de ring.

 21. Ach die mensen die meteenop springen staan zullen er altijd wel zijn ,dat gemekker gewoon langs je af laten glijden .Ooit plaatste ik de tegeltjes grap ”.Sommige mensen verdienen een bloemetje ,anderen een vaas op hun bakkes ” Oei oei toen kreeg ik ook wat over me heen hoor ,zelfs dat ik mensen aanspoorde tot geweld .Blijf maar gewoon zo je bent ! En ik vind honden heel leuk en Linedance heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan, tis maar dat je het weet haha
  Groetjes Elisabeth

 22. Nederland is het land van de bloggers. Waarom? Omdat je hier geen stokslagen krijgt als je onzin opschrijft. Heerlijk toch, iets opschrijven, niet gestoord door enige kennis, en daarna zeggen dat je het zo niet hebt bedoeld. Om vervolgens door te fietsen naar de PIN automaat om je uitkering op te halen. Net zoiets als een politicus: tegen betaling je eigen land om zeep helpen, maar dat eigenlijk niet bedoelen. Misschien moeten we maar eens een blog-tax invoeren: per niet gecheckt feit betaalt de blogger een euro, met daarbij een forse opslag bij recidive. En daarna internet afsluiten. Ik denk dat Nederland daar een stuk vrolijker van wordt.

   1. Haha, zeker, krijg nu al twee euro van je. Maar even zonder gekheid: je weet echt niet waar je het over hebt. En dat geeft niets, mag en kan in Nederland, vrijheid van meningsuiting etc. Wel lastig dat dit voor iedereen geldt. Zou je ook eens een stukje willen schrijven over de tarieven, kwaliteit en gastvrijheid van: de kapper, de advocaat, de accountant, de schilder, de hovenier, de kledingzaak, de bakker, de verzekeraar, de bank, de benzinepomp, de Action, de,supermarkt, de parfumerie, de kartbaan, de garage en de schoenenwinkel. Deze inspiratie word je gratis aangeboden.

    1. Ik dus ook van jou. 2 euro 😉
     Je hebt duidelijk gemaakt wat je er van vindt. Twee keer zelfs.
     Dit is blijkbaar iets dat jou raakt. Bijzonder. Wat ik al schreef: ik lees elke dag hoe slecht de zorg is. Ook geschreven door mensen die niet alle ins en outs kennen. Maar ik snap wel waarop die kritiek gebaseerd is. Iedereen beleeft zaken vanuit zijn eigen leefwereld en perspectief. Daarvoor openstaan kan geen kwaad. Daardoor ga je kritisch naar jezelf kijken.
     En je kunt mij echt niet wijsmaken dat horecaondernemers allemaal mensen zijn om medelijden mee te hebben. Ik ken er persoonlijk een aantal dat er een zeer dikke boterham mee verdient.

     1. Hé, een nieuwe invalshoek? Horeca Ondernemers die een dikke boterham verdienen. Waar komt die opeens vandaan? Persoonlijke frustratie na een kritische zelfblik? Maar goed, fijn dat je er een aantal kent. Hun aantal is namelijk een minderheidsgroep. Ga eens mee ze praten – niet over ze schrijven – en laat je eens informeren over de branche. Ik geloof dat men veel van de klachten over zichzelf afroept. Ga je op het Leidseplein een cappuccino drinken, dan is dat echt niet duurder dan op het Piazza del Duomo. Ook kun je vaak als horeca gast vooraf goed inschatten of het gebodene innovereenstemming is met je verwachting. Bij twijfel, niet oversteken. Het prijsniveau in Nederland is in relatie tot onze welvaart marktconform. Ik vind het inderdaad belangrijk dat er over de juiste informatie wordt gediscussieerd. En ben minder gecharmeerd van figuren die het blijkbaar nodig hebben om een groep ongenuanceerd negatief weg te zetten ten behoeve van hun eigen hobby.

      1. Zeer zeker niet. Ik schreef vanuit mijn eigen belevenis. En dat ik dan onderweg blijkbaar ineens medelijden met alle ondernemers moet gaan krijgen, vind ik wat typisch. Ik gun het ze btw van harte. Ze werken er hard voor namelijk.
       Al je vuil gespuid nu? 😉 Ik schrijf al járen en ik heb nou nog nooit hier gezien. Dus vel op basis van één stukje ajb geen oordeel over me. Daar ben ik dan weer wat minder gecharmeerd van.
       Fijne avond Michiel!

 23. En de zon schijnt vandaag, lekker van genieten, lekker glaasje erbij, lekker hapje, mooi boek, adem in en adem uit….
  Het waren wel weer allemaal mannen he, die er even hun negatieve plasje overheen moesten doen? Ik zou zeggen, *proost* lieve Kliefje, en dat ze ons nog maar heel lang, wel mogen smaken!

  Liefs

 24. Oh dat had ik toch even gemist. Wel het stuk gelezen met een grijns, want ja ik ken jouw licht cynische blogstijl (en hou er van), maar niks meegekregen van de ophef erna.
  Klief, blijf jezelf en blijf schrijven zoals je altijd doet!
  Maar dat jij nou niet van punniken houdt?! 😉

 25. Ik heb erg moeten lachen om het commentaar! Ook om jouw blog trouwens, en ja, ik ben het helemaal met je eens! Met weemoed denk ik terug aan de uitgebreide Franse keuken vorige zomer, waar we voor een driegangenmenu maar liefst 15 euro moesten betalen! Daar zat een glas wijn overigens standaard bij in. Tot de rand van het glas gevuld… En als we het eens echt te gek wilden maken, dan namen we een kop koffie erna. á 1,10 euro per kopje.
  Ik bedoel maar…. 🙄😂😂

 26. Je vorige stuk, inclusief alle reacties, heb ik met veel genoegdoening gelezen. Wat mij betreft: meer van dat. En als er zich dientengevolge mensen op hun pik getrapt voelen, vind ik dat je reinste amusement.

 27. Geweldig hoor! Ik moest nog aan je denken toen we vanmiddag 4,50 euro afrekenden voor een kop thee en een pilsje. Het was in een vooroorlogs dorp, alleen de huizenprijzen waren er van anno 2017 maar de horeca bleef op het oude niveau.
  Mensen hebben lange tenen en lezen ook vaak wat zij erin willen lezen..

 28. Helemaal eens met je stukje van gisteren. Dat meneer de voorzitter een beetje op hol slaat is zijn probleem. Als ik uit eten ga gaat het om MIJN portemonnee en niet om die van hem. De horeca in Nederland lijdt ondertussen aan een ernstige vorm van hondsdolheid heb ik ontdekt. 26 euro voor een taai minuscuul stukje biefstuk is ondertussen vrij normaal en dan heb ik het nog niet eens over de prijs van een glas wijn.
  Dus uit eten gaan in Nederland? Nou, liever niet. Ik vlieg liever elke dag op en neer naar Spanje, dan weet ik dat ik in elk geval niet de portemonnee van een ander spek maar gewoon krijg waar ik voor betaal. (Niet dat ik elke dag op en neer naar Spanje kan vliegen maar je snapt wel wat ik bedoel 😀 )

  En heerlijk om op je blog te lezen dat er mensen zijn die je adviseren ‘voortaan kritiek te leveren op zaken waar je echt verstand van hebt’! Hahaha. Nogmaals: het gaat om ONZE portemonnee. Met kosten als:

  Precario: € 1080,-
  Gemeentelijke belastingen : € 1300,-
  Buma Stemra: € 800,-
  Rioolbelasting: € 1200,-
  Sena: € 800,-

  heb IK als consument NIETS te maken, ben ik ook totaal niet in geïnteresseerd. IK denk aan MIJN financiën – hoe anderen hun eigen financiën op lossen is niet mijn probleem maar een ding weet ik wel: dat gebeurt beslist niet over MIJN rug 😀 😀

  1. Jij hebt als consument wel degelijk iets te maken met deze kosten!
   Deze kosten moet elke horeca ondernemer maken om u überhaupt een kop koffie of een lunch te mogen serveren!
   De marges zijn zowat het krapst van alle branches en nog loopt iedereen te zeiken.
   Als horeca personeel een fatsoenlijk salaris dient te krijgen moeten we naar scandinavische prijzen!

   1. Dat er kosten zijn zal heus wel Mark, alleen: die hoeven niet op MIJ verhaald te worden! En 26 euro voor een stukje biefstuk vind ik oprecht een beetje… buitenproportioneel? Dat er betaald moet worden is niet meer dan logisch – voor niets gaat de zon op. Alleen: de verhoudingen kloppen niet meer. Daar gaat het stuk van Klief over en daar sluit ik me gaarne bij aan.

    1. waarom zijn een deel van die kostten niet voor jouw. wat ben jij voor een kortzichtig iemand.
     moeten we dan je capuccino tegen inkoop geven en zelf alleen maar vrijwilligerswerk doen. jezus zeg wat ben jij ontzettend dom

  2. Nou, laat maar zien dat bonnetje van 26,- voor een minuscule taaie biefstuk. Hondsdolheid, ga je schamen.

 29. Sorry, maar het is echt de meest belachelijke blog die ik in de laatste 10 jaar heb gelezen.
  Spreek eerst is met een paar horeca ondernemers voordat je zulke onzin op het wereldwijde web verspreid
  Ik kan u vertellen dat er genoeg horeca ondernemers zijn die graag even tijd voor u maken om enkele vragen te beantwoorden. Dat is namelijk een stukje gastvrijheid en laat dat nou net toevallig ons beroep zijn!

  Uiteraard kom ik niet uit een ei en weet ik dat bij ons de kosten van personeel, huur, belasting etc. veel en veel hoger liggen en doorberekend worden. Maar dan nóg…

  En dan nog wat….dit is het hele verhaal! je kan de nederlandse prijzen niet met spanje vergelijken. Moet je ook helemaal niet willen! Om al het horeca personeel een fatsoenlijk salaris te bieden zouden scandinavische prijzen hier in nederland meer volstaan. Maar dat zult u vast niet begrijpen met uw kortzichtige visie over de nederlandse horeca.

  1. Ik zat laatst op een terras waar ze 14,50 vroegen voor een clubsandwich. Drie boterhammen, een plak kip, wat uitgebakken spek, sla, augurk en een handje chips. Oh, en drie olijven. Hoe Scandinavisch wilt u het hebben?

   1. aan uw reacties te lezen komt u alleen in de horeca als er een terras is. deze zaken moeten het veelal hebben van die 20 mooie dagen per jaar. ze draaien vaak de hele winter verlies en dit moeten ze in 3 maanden, lees 20 dagen, goed maken. hier had jij ongetwijfeld nog niet bij stilgestaan. aangezien die terrassen op dr dagen dat ze open zijn toch wel vol zitten pakken ze andere marges omdat ze in de winter er op toe moeten leggen.

    ezoek je wel is een gastronomisch restaurant. waarschijnlijk niet want daar wordt alles op peperduur servies geserveerd en vind je vast onnodig. weet dat er duizenden mensen zijn die zich elke dag de pleuris werken op tijden dat de rest van Nederland vrij is om het u naar uw zin te maken en om u lekker te laten genieten. als je dan de hele horeca over 1 kam wil scheren rn alles baseert op een paar cappucinos en broodjes kaas dan snap je het echt niet. helemaal niet als je dan ook nog is de vergelijking trekt met de Spaanse terrassen.

    sow nu jij weer. ben oprecht benieuwd naar uw mening

    1. Helaas, flauwekul om te denken dat ik alleen terrassen bezoek. En sorry, dan nog. Ik moet ook gewoon bij elke patiënt hetzelfde presteren. Daar hebben ze recht op, constante zorg. Net zoals gasten in de horeca daar recht op hebben. Idem dito op vaste prijzen.
     Ik kom idd niet meer in sterrenzaken, niets meer voor mij, over the top.
     Enne: wij in de zorg werken ons net zo de pleuris hoor, om met uw woorden te spreken. U bent niet de enige beroepsgroep die dat doet. Oh, en ik heb zelf ook ruim tien jaar als serveerster/gastvrouw gewerkt, dus ik ken de klappen van de zweep.
     Wat mij betreft is alles al gezegd en geschreven, vind jij ook niet?

 30. Hoe kan iemand een hekel hebben aan punniken!? 😉 Voor de lol zet ik op Twitter wel eens een titel bij een blogstukje dat niets met het stuk te maken heeft. Regelmatig zijn er mensen die uitsluitend op de titel reageren waarmee zij aantonen dat zij dolgraag op een stukje reageren zonder het überhaupt te lezen. Die vallen dan flink door de mand. Erg grappig vind ik dat!

 31. Ik generaliseer niet hoor. Ik heb een hekel aan de midlife vrouw die iet te assertief is en zichzelf nog uberhip vindt terwijl de rest van Nederland daar heel anders over denkt (de kort en pittig met bril, zeg maar 🙂 )

   1. Ik geloof dat ik me een beetje aangesproken ga voelen, dames. Moet ik nu assertief of agressief reageren of mag ik ook mijn schouders ophalen en mijn bril en korte haar toch echt leuk vinden? 😢😭🙃

 32. Ik vond het ook al gek dat een neef van mij (waar ik alleen op Facebook contact heb) jouw stukje deelde.
  Tja, die “wall of fame” is misschien ook niet alles, maar je ziet wel hoe vlug en ver iets gedeeld wordt.

 33. Ik was het helemaal eens met je post, de opmerkingen daarna heb ‘k niet gelezen maar het geeft wel inspiratie voor een volgende blogpost.
  Maarre dat jij niet van line dancing houdt is helemaal nieuw voor mij 😉

 34. Zeg, je gaat m’n hond hier toch niet lopen beledigen hè? 😉
  Moesten de mensen met de kleine pikkies en lange tenen zich even tegen jou afreageren? Tja, als het niet alleen hier staat en wel een link naar hier, dan loop je het risico dat er vreemde vogels langskomen. Ik ga me zo maar eens door de reacties worstelen, eens kijken waar de frustratie zit.

 35. Volgens mij is het idee van een blog dat deze gelezen wordt. Van vuil spuierij is geen sprake, tenzij je een afwijkende mening onder die noemer schaart. Ik las in een reactie van je “Ik rammel ze (blogs) er zo uit. denk niet teveel erover na”. Wie wind zaait zal storm oogsten. Jij ook een fijne avond anonieme Klivia.

 36. Lieve Kliefje,

  Je blogs waren top en je comments op de criticasters ook. Ik snap dat je nu hoognodig met een kop thee en een dekentje op de bank wil. Maar ik heb genoten van je hit. Ik was er een dagje niet en kom vanavond pas alles lezen.

  Groetjes,

  Dorothé

 37. Jammer dat men om gelijk te krijgen niet het vermogen bezitten om dat op een normale manier te doen.
  zijn ze soms bang dat ze ongelijk hebben? Hans

 38. Ach Kliefje toch, ik had ’t stukje wel gelezen, maar dacht meer aan een reclamestunt van de door jou gelinkte zaken. En waarom zou dat niet kunnen en mogen? Ik vind je een topper van een blogger en nu oogjes dicht en snaveltjes toe.
  Slaap lekker allemaal 🙂

 39. ik vond t n leuke en slimme column. en ben ook dol op vietnamese soep. voor niet te veel ballen…

Reacties zijn gesloten.