Weer thuis!

Gistermiddag ben ik thuisgekomen vanuit het ziekenhuis.

Dinsdagmiddag stonden ineens de neurologen aan mijn bed; ze hadden overlegd met een ander ziekenhuis en ze wilden me puur op de gok, laag in mijn rug een zogenaamde “blood patch” geven. Met 50% kans dat het zou gaan helpen. Ze spuiten dan 20cc van je eigen bloed tussen je wervels, tegen de lumbaalzak aan. Zodat een eventueel lek in die zak, waar dus ergens mijn hersenvocht uitlekte, gestold zou worden door mijn eigen bloed.

Omdat de tweede MRI  (van mijn gehele wervelkolom) niet aangegeven had waar het lek zat, was het echt een gok. Voor hetzelfde geld zat het helemaal bovenaan mijn rug namelijk.

En mocht dat niet helpen, dan wilden ze me een punctie geven met radioactieve shit, om te bepalen waar ik dan wél lekte.

Ik was bloednerveus voor die prik, maar ik had amper tijd om erover na te denken, om me erop voor te bereiden. Meteen stonden er twee verpleegsters aan mijn bed, die me naar de afdeling anesthesie reden.

Daar werd ik geparkeerd en voorzien van (het zoveelste) infuus. Ik kreeg een band om die mijn bloeddruk opmat en een operatiehemd aan. En daar lag ik dan. Mijn pols liep tegen de 200 aan, doodeng vond ik het.

De prik viel me mee. Dankzij de allerliefste verpleegster ooit (en een shot oxazepam ;))

Daarna moest ik 6 uur blijven liggen.

De volgende morgen voelde ik me echt zeker wel 80% beter.

De rest van de verschijnselen moet ik tijd geven. Mijn hersenvlies is nog zwaar geïrriteerd na ruim 4 weken te droog te hebben gestaan. Deze situatie is vergelijkbaar met de restverschijnselen na een hersenvliesontsteking. Ik ben snel moe, kan me niet goed concentreren, ik merk ook dat typen me niet makkelijk afgaat. De hoofdpijn is zeker nog niet weg, maar te verdragen. Mijn hoofd zoemt nog steeds, alsof ik een volk bijen erin heb zitten. Ik ga ook nog mooi even door met de pijnmedicatie die ik vanuit het ziekenhuis heb gekregen.

En ik ga -erewoord- pas weer aan het werk als ik volledig opgeknapt ben. Ik ben hiervan zo geschrokken, dat ik mijn lesje wel heb geleerd.

Ik ga alles echt op geleide van kunnen doen en beloof dus ook niks qua bloggen. Dit kleine flutstukje kost al behoorlijk wat energie.

Enne: hartstikke bedankt voor alle reacties van jullie kant. Dat deed me echt heel goed. Jullie zijn lief! ❤

139 thoughts on “Weer thuis!

 1. Lurker hier: heel veel sterkte, Kliefje! Wat een schrik ineens, terwijl je je door zoveel heen lijkt te fietsen. Kliefje.me blijft bezoekers trekken hoor…neem je rust! x

 2. wow heftig, fijn dat je weer thuis bent, de klachten al zoveel afgenomen zijn en je zo verstandig bent om het nu ECHT rustig aan te doen. Hou je taai, sterkte en blij dat je er weer een beetje bent.

 3. Fijn dat je weer thuis bent en je verder op kan knappen zonder roggelende en gemene bejaarden op de kamer.
  Neem je tijd, kan zomaar een paar weken duren hoor!
  (Ik kan het niet laten: een verpleegster noemt men al geruime tijd ‘verpleegkundige.’ Sorry 😬)

 4. welkom thuis!!!
  Ik hoef je dus niet op het ❤ drukken dat je goed naar je lijf moet luisteren😉
  🌷🌼🌻🌺🌻🌼🌷⚘🏵🌹🥀🌸🌾
  Virtueel een dikke bos bloemen.

  Sterkte@!

 5. Fijn dat je weer thuis bent en dat die blood patch schijnt te helpen. Maar wat moet jij dan met een vreselijke hoofdpijn hebben rondgelopen en gewoon doorgewerkt. Bikkel. Maar niet altijd verstandig, dit. Nu goed naar het hoofd en het lijf luisteren, En niet te snel weer te veel willen. Niemand, echt niemand, is onmisbaar. De dokterspraktijk draait ook zonder jou wel door. Beterschap, van deze lurker die slechts heel af en toe reageert.

 6. Geweldig dat je je nu al 80% beter voelt na alle ellende. Zal dat een opluchting zijn voor allen! Nu die laatste 20% nog maar dat lijkt met de tijd ook goed te komen. Gaat er nog verder onderzoek gedaan worden naar de oorzaak of is dit “gewoon” een kwestie van dikke pech hebben gehad? Ik hoop dat je inderdaad je rust kan nemen, genieten van je gezin waartoe Misty natuurlijk ook behoort. Ik was heel blij wat van je te lezen vanmorgen, maar voel je niet gedwongen bij te schrijven terwijl dat nog niet echt lekker voelt. Kram (Zweedse knuffel), Ingrid

 7. Fijn lieverd, dat je weer heerlijk thuis bent bij Vlam en Jill en Misty natuurlijk. Ik hoop dat je nu inderdaad even niet zo hard bent voor jezelf en je lijf en je hoofd de tijd geeft om dit weer achter je te laten.

  Liefs!

 8. Wat fijn om weer wat van je te lezen! Ik was al steeds aan het checken of er nieuws was. Veel success met je inhouden tijdens het herstel! Ik wens je een zeer voorspoedig herstel toe!

 9. Ik ben opgelucht dat de oorzaak werd gevonden en een manier om het te behandelen. Wat moet het allemaal ontzettend veel pijn gedaan hebben! Rust nu maar goed uit en sterk rustig weer aan. Veel beterschap!

 10. Heb aan je gedacht. Maar daar heb je niets aan.
  Het zal moeilijk zijn om alles een beetje los te laten. Maar je gezondheid!!!!
  Sterkte Klief en knap maar lekker op.

 11. Ik heb al jaren niet meer gereageerd op je blog (ik ben dus een echte lurker!) 🙂 , maar tja, nu wil ik je toch beterschap gewensen! Take it easy and be good!
  Groetjes van “een roemense paard!” 🙂

 12. Ben ook een lurker, maar ik schrok toch van je vorige blog, en ben blij om te lezen dat je inmiddels thuis bent, en je weer iets beter lijkt te voelen. Neem je tijd!

 13. Oh wat fijn om te lezen dat het beter gaat! Wat een goeie gok van die artsen. Maar wel eng. Mens wat een dagen heb jij gehad. Jullie allemaal.
  En nu echt kalm aan he, of we gaan hier met z’n allen heel streng kijken! (Dat helpt vást 😂)
  Geduld geduld geduld. En sein je baas ff in dat hij je nog een week extra thuis laat blijven tegen de tijd dat jij er weer zin in krijgt om aan het werk te gaan…. ik heb namelijk zo’n vermoeden dat dat iets eerder zal zijn dan gemiddeld 😉
  Beste therapie: met poezebeest op de bank en lekker slapen in je eigen bed, naast je eigen Vlam! Keep calm, je blog wacht wel. En wij met z’n allen ook.
  Xx Tink

  (getriggerd door dat woord hersenvliesontsteking… ik heb dat als driejarige overleefd en weet nu nóg hoe het was, die eerste dagen thuis na 5 weken ziekenhuis; ik wens je dan ook veel sterkte!)

 14. Doe het maar lekker rustig aan. Ga lekker op internet leuke schoenen koopjes scoren,
  lekker netflix bingen en op de bank met misty thee drinken onder een dekentje.
  Tot snel!!

 15. Wat goed om te lezen dat je je wat beter voelt! En neem je tijd hè. waar de een tijdelijk wegvalt, neemt de ander het over, daar kan je gewoon vanuit gaan.

  Liefs Jacqueline

 16. Zo fijn dit te lezen!! En nu veel bankhangen, slapen en hééél veel water drinken. Hou het vochtig in die bovenkamer 🙂 Ik hoop dat het blijvend geholpen heeft. Herstel duurt echt wel even hoor, niet denken dat een weekje rust genoeg is. heel veel liefs

 17. Fijn dat je weer thuis bent, en dat het beter lijkt te gaan. Je hoofd vind in een van de engste dingen, er zit tenslotte zoveel in onze “computer” Doe vooral heel erg rustig aan en geeft het alle tijd. Liefs Petra

 18. Ik reageer ook zelden maar wil je nu toch wel heel veel beterschap wensen. Wat een schrik zeg. Laat je lekker verwennen en ik hoop weer snel van je leuke blogs te kunnen genieten.

 19. Foei, alweer een blog getypt. Maar wel fijn om iets van je te horen en nog positief nieuws ook dat ‘het lek niet boven’ maar toch gedicht is. Wat super dat al die artsen verder hebben gezocht. Neem de tijd voor herstel is makkelijker gezegd dan gedaan weet ik ook uit eigen ervaring met allerlei dingen. Ook de schrik etc. moet verwerkt worden en het vertrouwen in je lijf keert langzaam terug. Eindeloos veel thee, kroelen en uitrusten op de bank is je nu denk ik voorgeschreven. Wees een lieve patiënt voor je huisgenoten hè😉

  Warme groet,

  Dorothé

 20. Gelukkig, gelukkig zijn ze toch best knap in het ziekenhuis. Gelukkig is de oorzaak gevonden en gelukkig kon er iets aan gedaan worden. We zijn als mens kwetsbaarder dan je denkt. Lekker uitrusten en bijkomen. Gesundheit!!

 21. Pff, wat fijn weer iets van je te horen/lezen. Je was veel in mijn gedachten de afgelopen dagen! Het lijkt er dus op dat die bloodpatch zijn werk heeft gedaan. Gaan ze nou nog een keer je hersendruk meten om te checken of die beter is/wordt?

 22. Ik las dit vanochtend al even snel tussen de bedrijven door, maar nu nog even een reactie: fijn om van je te horen en veel beterschap, hoop dat de blood patch doet wat er can hem verwacht wordt.

 23. Wow, da’s een pittige opname geweest. Verstandig van je dat je nu rustig aan gaat doen en goed ‘uitziekt’, hopelijk blijf je zo verstandig als je bijna opgeknapt bent. 😉
  Beterschap!
  Dat je even niet niet, of minder, zult bloggen vind ik begrijpelijk. Ben blij dat je vandaag wel even een berichtje geplaatst hebt want ik vond het te lang duren en maakte me al zorgen om je.

 24. Heftig! Ik hoop dat het lek nu echt gedicht is en dat de hoofdpijn zo snel mogelijk verdwijnt! Goed dat je nu kiest voor jezelf en tijd neemt voor volledig herstel. Sterkte en beterschap!

 25. Heel erg opgelucht dat ze het lek “boven water” lijken te hebben… 50% vind ik meestal maar griezelig — maar in dit geval lijkt de munt op de goeie kant gevallen te zijn. ’t Beste ermee!

 26. wat ben ik blij met dit bericht. Terecht dat er eerder niets gemeld werd, maar maakte me steeds onrustiger merkte ik. Nu maar rustig aan opknappen lijkt me. En genieten van het thuiszijn natuurlijk. Heerlijk uit de hektiek en onrust van een ziekenhuis. Veel sterkte de komende tijd.

 27. Heerlijk dat je weer thuis bent. No place like home! Ik keek elke dag even of er al een berichtje was. Zo geschrokken. Nu aansterken en koesteren in de liefdevolle verzorging van Vlam en Jill. Die heeeel opgelucht zullen zijn dat je weer in je eigen bedje slaapt.

  Liefs en een dikke knuffel, Joanne

 28. So glad to hear that you are on the mend. What a horrendous expirience. I pray that each day there will be an improvement in your health. It is times like these we realise how important our health has on our quality of life and should never be taken for granted

 29. Gelukkig een juiste gok geweest, wat een ellende allemaal. Je kan zo gestoord worden van pijn. Ik heb nog steeds een trauma van die ontsteking in mijn nek in 2013 (waardoor ik trouwens wel uiteindelijk uit verveling met bloggen begon). Wat is je gezondheid dan ineens een nóg groter goed hé?
  Nogmaals beterschap hoor. Heeft de h’arts nu een tijdelijke assistente geregeld?

  1. Nee. Mijn collega doet al het werk. Ik ben ook geen assistente. Ik draai alleen spreekuren en doe een groot gedeelte van de administratie.
   Pijn is vreselijk. Ik had momenten dat ik echt dacht ‘geef mij maar een pil’…

   1. Sorry Klief, ik dacht dat je Praktijkondersteuner/ assistente was. Weer wat geleerd. Ja, die gedachte aan die pil ken ik. En (sinds die nek) ook de gedachte dat sommige pillen voor sommige mensen gewoon een must zijn om het leven een beetje dragelijk te houden.

    1. Nee maakt ook niet uit. Maar ik zit dus nooit aan de telefoon bijv. Ik snap het ook niet dat hij niet zijn vrouw heeft ingezet om te helpen, maar heel bot gezegd zoeken ze het maar uit. Ik voel me te rot om me om hen druk te maken 😉 Ik ben me enorm schuldig gevoeld naar mijn collega toe maar dat stadium ben ik voorbij.
     Chronische pijn lijkt me het ergste dat er is…

     1. Gelijk heb je, daar moet je je ook helemaal niet druk om maken. En je collega overleefd het ook heus allemaal. Wij zeggen in zo’n geval: ‘ Het wordt vanzelf vier uur’. Gelukkig heb je zacht, warm, lief en spinnend gezelschap.

 30. Jeetje Klief, lees t nu pas. Ben zelf ook weinig op m’n telefoon geweest behalve om te melden dat ik oma ben geworden en om alle reacties te lezen op dit nieuws en een paar dagen later omdat diezelfde oma ook nog eens jarig was.
  Kippenvel op m’n lijf, wat een schrik voor jou en je gezin zeg. Blij te horen dat de oorzaak gevonden is. Ik hoop dat je snel hersteld en thuis is dat de beste plek. Zuster Misty in tha house.
  Heel veel beterschap
  Lieve groet Brigitte

 31. Jeetje wat zul je geschrokken zijn. Ik kom een paar keer per week op je blog, reageer eigenlijk nooit maar ik wil je graag even beterschap wensen!

 32. Wat fijn dat je weer thuis bent en nóg fijner dat het beter gaat! Nu hopen dat het zo blijft, maar het begin klinkt goed in ieder geval. Ook een heel goed idee om nu je tijd te nemen en pas weer wat te gaan doen als je helemaal beter bent. Veel sterkte thuis en knuffels xx

 33. Fijn om weer thuis te zijn! Voorspoedig herstel wens ik je toe en zoals mijn vroegere huisarts altijd zei: het werk blijft langer dan jij blijft!

 34. Goed weer iets van je te lezen en wat fijn dat het weer de goede kant op gaat. Nu rustig aan en weer aansterken, laat je lekker verwennen en pas goed op jezelf. Beterschap!

 35. Wat fijn dat je er weer bent! En gelukkig zijn de allerslechtste scenario’s niet uitgekomen. Een heel voorspoedig herstel gewenst en zorg goed voor jezelf! Met een lieve groet, Sylvia

 36. Owh meid, je bent natuurlijk geschrokken. Ik heb hier goede hoop ook, natuurlijk omdat jij je ook beter voelt al. Ga nou eerst maar eens goed uitrusten en laat je lekker verwennen. Die lieverds bij jou thuis kunnen dat vast.

  Love As always
  Di Mario

  Ik lees iets over een trauma… dat komt toch niet van een blogje en dat heel Nederland over je heen viel 😉
  .

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s