Steady as she goes…

Ik heb niet veel te bloggen want ik maak niet zoveel mee.

Of u moet het leuk vinden om te lezen dat ons plafond wit is?

Nee, onzin. Zó erg is het hier niet meer. Ik lig niet veel meer. Dat kan ook niet meer want ten eerste bárst ik van de energie en ten tweede doet mijn lichaam overal pijn van het gebrek aan beweging. Zelfs mijn polsen voelen beurs. Bizar.

Ik slik voor mijn hoofd geen pijnstillers meer maar ik duik af en toe wel de medicijnkast in voor een lekkere ibuprofen omdat ik anders ’s nachts niet kan slapen vanwege mijn protesterende rug.

Sowieso is de hoofdpijn zo goed als weg. Maar ik merk dat mijn gehoor ook weer normaal is en dat het bijenvolk in mijn schedel langzaam aan het vertrekken is. Ik was eerst bang -omdat dat gezoem en dat gepulseer zo lang aanbleven- dat ik een tweede shot bloed in mijn ruggengraat moest hebben, dat het lekje toch nog niet helemaal dicht was. Nu wijt ik het echter aan het feit dat mijn hersenvlies gewoon nog moest herstellen van wekenlange irritatie. Sinds zondag merk ik eigenlijk pas aanzienlijke verbetering.

Straks om een uur of vijf heb ik een belafspraak met de neuroloog en het enige dat ik eigenlijk aan hem wil vragen is hoe we het gaan doen mocht dit euvel terugkomen? In sommige gevallen gebeurt dat helaas namelijk. Ik hoop dat ik met hem de afspraak kan maken dat ik me dan gewoon op de poli kan melden en zonder opnamepoespas en MRI-gezever een bloodpatch kan krijgen. En een beetje snel dan ook graag. Deze killing hoofdpijn herken ik uit duizenden namelijk. Die diagnose kan ik prima zelf stellen.

Enne: geen zorgen hoor mensen. Ik probeer mezelf absoluut te temperen en in acht te nemen want ik merk dat ik in de afgelopen weken danig in conditie heb ingeboet en dat mijn hoofd echt nog niet voelt zoals het hoort.

Ik doe -erewoord- rustig aan.

Vanaf afgelopen vrijdag ga ik elke dag even naar buiten.

Ik begon met een rondje straat. Naar een bankje. Even zitten in de zon en weer terug.

Inmiddels kan ik zonder problemen een klein uurtje wandelen.

Morgen wil ik kijken of ik een rondje kan fietsen.

Gisteren heb ik voor het eerst gekookt. Ik heb veertig hele minuten in de keuken gestaan en tegen de tijd dat mijn ovenschotel klaar was, had ik een kletsnatte rug en stonden de zweetdruppels op mijn bovenlip. Alsof ik een marathon gelopen had. Niet normaal.

‘De afwas en de vaatwasser zijn voor jullie hoor!’ deelde ik mee. ‘Oma is kapot…’

Die werden overigens zonder protesteren gewoon keurig netjes gedaan.

Misschien maak ik wel dik vet misbruik van de situatie en houd ik die afwas-smoes nog een paar maanden vol. Het bevalt me eigenlijk wel 😉

45 thoughts on “Steady as she goes…

 1. Goed bezig. En als je je toch oma voelt doe dan voorzichtig mee met ‘Nederland beweegt’ of dat soort programma’s. Goed tegen verveling en goede low impact training. En als je de oefeningen eenmaal kent zet je gewoon Netflix op. Ik probeer je op te vrolijken maar ik kan natuurlijk niet inschatten waar je echt aan toe bent.

  Toitoi en groetjes,

  Dorothé

 2. Elke dag een stapje meer, ik zou raadgek worden van die baby stapjes want stilzitten is echt HEL!
  .. ik zou je plafond een kleurtje geven, een heel licht kleurtje! Fleurt wat op 😛

 3. He, wat lekker na deze hel weken. Mocht het ooit terugkomen dan zou ik je zo’n tandartsposter waar heel veel op te vinden is aanbevelen. Maar we gaan er nu maar eens vanuit dat het niet terugkomt. Never nooit niet meer. Exit gedoe! Fijn om te lezen dat het beter gaat. Knuffel! xxx

 4. Step by step ! En luister naar je lichaam , dat doe ik nu ook ! En voor Vlam ; Schotels wassen is goed voor de bewegingen in het golfen 😉

 5. Mooi om te horen dat er al weer verbetering is. Ik ben blij voor je. En tja, dat witte plafond. Stel je voor dat er een dipje komt, stel je voor, zou het fijn zijn als je dan met een beamer een leuke film of serie op dat mooie witte plafond kon laten projecteren. Kat binnen aaibereik en een fijne mok thee en misschien een bescheiden hoeveelheid Mon Cherie?

 6. Ik ben blij dat je je beter voelt en je beseft dat je het rustig aan moet doen. Laat je nog maar even in de watten leggen 🙂

 7. Als het plafond wit is wordt er niet gerookt.
  Maar ik lees ook weer positieve puntjes en die zijn het belangrijkst. Hans

 8. Blij dat je je weer beter voelt! Maar doe nog rustig aan kan wel even duren voor je weer de oude bent!

 9. Ik ben blij dat je plafond nog wit is, maakte me daar zorgen om niets erger dan de hele dag in je bed naar een “vies” plafond liggen staren ( had al met Janine besproken dat mocht het vies zijn we dit als surprise even zouden witten. ) Zo blij dat het niet hoeft is namelijk iets wat ik absoluut niet graag doe……

 10. Fijn om te horen dat het beter gaat. Lijkt mij zo frustrerend die bijen…. vooral met die geluidsallergie van jou.

 11. Mens na wat je meemaakte wonderlijk herstel! Je bent echt een taaie! Voorlopig alles gewoon een versnelling lager dan je zou willen . Geniet van wat je wel kan doen

 12. Is jullie plafond WIT? Is jullie pla… enfin, maak dat mee, zeg! 😉
  Voor de rest: langzaam sneller gaan en alles komt goed.

 13. Fijn dat het al wat beter gaat!
  Dat van die afwas: ik moet dringend eens iets onder de leden hebben, niet erg natuurlijk, maar daar zo even vanaf zijn…

 14. We hangen aan je lippen, Klief. Zo fijn dat je opknapt!
  Het zou fijn zijn als de neuroloog meewerkt met je voorstel. Dat geeft je nog meer rust in je hoofd.
  Kus!

  1. Heeft ie gedaan! Ik mag me melden via huisarts of SEH als ik weer klachten krijg en dan meteen bloed erin. Niks eerst weer opname of MRI. Halleluja.

 15. Mijn tienerkamertje was zo klein en had geen goede muren dus hingen de posters aan het plafond! Ideetje als je nog idolen hebt.
  Heb je me zien zwaaien vanmiddag? Ik reed in je wijk.

 16. Bukken en tillen is de slechtste beweging die er bestaat, dus een vaatwasser, maar ook een wasmachine is uit den boze. Het is niet anders, wij weten allemaal dat je anders zou willen. Maar je mag het gewoon de eerste tijd niet doen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Wat fijn dat je weer lekker elke dag even naar buiten kunt. Lekker even met de kop in de wind of zon of beide. En beetje rommelen in de keuken. En vaatwassers, das natuurlijk veel te veel bukken 😉 Ga zo door! Ik hoop dat het herstel lekker zo doorgaat en dat je elke dag weer een klein beetje sterker zult voelen!

 18. En had ie nog nieuws, die arts?
  Wat heerlijk dat het al zo’n stuk beter gaat. En voorde rest is het verhaal zó herkenbaar. Zo gauw je een veer van je lippen kunt blazen denk je dat je weer van alles kunt (ovenschotels in elkaar flanzen…) en dat valt dan zó vies tegen.
  Maar ook dat komt snel weer goed en hoe meer je langzamerhand weer oppakt hoe sneller dat ook gaat. Je lijf kan de plannen in je hoofd gewoon nog niet bijhouden!
  Inderdaad, alles maar even een tandje lager. En die afwas vooral aan Vlam en Jill overlaten! Doctor’s orders 🤣 🤣

 19. Hoe fel je lichaam achteruit gaat he, in zo’n situatie….en hou die afwasroutine nog maar even aan, je gaat het kunnen gebruiken!!

Reacties zijn gesloten.