Voorzichtig aan weer aan de bak.

Het gaat met rasse schreden vooruit met dat hoofd van me. Ik heb eigenlijk alleen nog last van oorsuizen en de hele dag een heel licht gezoem in mijn hoofd.

Ik doe de hele dag mijn (langzame) ding en dat gaat prima. Einde van de middag, begin van de avond, slaat de vermoeidheid toe. Dan begint de druk in mijn hoofd toe te nemen en start het echte zoemen ook weer. Ik weet precies waar die vliezen zitten nu. Ik voel ze kloppen en steken. Tegen de tijd dat ik naar bed ga heb ik ook lichte hoofdpijn.

Ik zit een beetje in een spagaat.

Ik ben nog niet volledig hersteld.

Maar ik ben te goed om ziek thuis te zitten.

En dus verzon ik het volgende: ik heb overleg gehad met Peter en Laura en ga de aankomende week proberen halve dagen te werken. Ik start vandaag en morgen om 12 uur en stop op 16 uur. Behalve als het echt niet goed gaat: dan ben ik eerder gevlogen. Vlam brengt en haalt me want conditietechnisch ben ik nog een ramp. Én fietsen én werken leek ons een beetje teveel van het goede. Peter rijdt tussen 12 en 14 uur visites dus van de 4 uur, heb ik er 2 voor “mezelf”… Geen gezeur, geen vragen, geen taken. Alleen ik en mijn computer. De deur blijft dicht en de telefoon gaat op spoed. Zalig.

Ik heb aangegeven dat ik dit jaar niet meehelp met het geven van de griepvaccinaties, die we deze week gaan uitdelen. “Even” een paar uur op mijn benen staan zie ik nu niet zitten.

Volgende week zijn we gesloten in verband met herfstvakantie dus dan kan ik weer een week bijkomen. Mocht dat nodig zijn.

De neuroloog die ik vorige week sprak was niet verbaasd dat het zo langzaam gaat. ‘Je hersenvliezen waren echt zeer fors gezwollen. Het kost tijd daarvan te herstellen’. Hij stelde nog een controle MRI voor, maar gaf eigenlijk meteen al aan dat het puur voor zijn eigen nieuwsgierigheid was. Geen klachten meer = normale vliezen. Ik sprak tevens met hem af dat wanneer ik ooit weer die killing hoofdpijn krijg (want dat zou dus kunnen, nóg vaker zo’n lek. Maar het kan ook bij een eenmalig iets blijven. Dat weten ze dus niet aangezien ze de oorzaak niet kennen), ik me meteen via de SEH mag melden en dat ik zonder tig onderzoeken gewoon een nieuw shot bloed in mijn rug krijg. Deze pijn en deze klachten zijn zó specifiek: ik zou ze uit duizenden herkennen. Ik bedankte beleefd voor de MRI en vertelde blij te zijn met onze afspraak.

Ik heb geen idee wat beter is: thuisblijven tot ik niets meer voel. Wat nog wéken kan gaan duren. Of weer langzaam gaan werken? Ik weet wel dat het voor mijn psyche beter is om me weer tussen de mensen te gaan begeven en de boel weer wat te prikkelen. Ik merkte vorige week dat het niet goed met me ging. Zo labiel als de neten, onzeker, veel huilen, snel geagiteerd.

Dusssss: ik ga me zo in jurk, panty en hakken hijsen en mijn ogen maar weer eens opmaken.

Doe eens gek.

58 thoughts on “Voorzichtig aan weer aan de bak.

 1. Ik denk dat het je goed zal doen. Misschien fysiek nog niet direct maar psychisch zeer zeker, dat thuis zitten is niks voor jou ;). Lekker weer een beetje onder de mensen ipv kijken hoe de blaadjes van de bomen vallen. Je wereldje is wel heel klein nu en daar wordt een mens niet vrolijker van. (Kan me er heel erg iets bij voorstellen!)
  En met deze afspraken moet dat lukken toch.
  Dus doe jij maar eens lekker gek :). Succes vanmiddag!

 2. Thuis mogen zijn door gewoon vrij te zijn is heerlijk. Thuis moeten zijn tgv ziekte/herstel is vreselijk op een gegeven moment. Wees voorzichtig en GA ook naar huis als het niet lukt. Geen stap achteruit doen! En verder: GENIET van echte mensen, al dan niet echte zieken, strijd met Peter en het je weer begeven in een levende qereld. Fijn dat Vlam je kan brengen/halen.zou Peter anders bereid zijn een taxi te betalen? Succes

 3. Goed besluit denk ik. Je moet dat doen waar je je goed bij voelt en gaat het niet, dan terug naar huis en de volgende dag iets korter. Elk uurtje tussen de menschen is al winst.
  Trouwens…ik heb je genomineerd voor de Liebster. No pressure en geen enkele verplichting, maar gewoon omdat ik je een tof mens vind.
  Succes straks en doe rustig aan hè. ‘Werkze’ xxx

 4. Fijn te lezen dat het echt de betere kant op gaat.
  Doe waar je je goed bij voelt. Kan mij voorstellen dat onder de mensen zijn, iets om handen hebben dan alleen jezelf, je ook een beter gevoel geeft. En dat houdt de boel weer in evenwicht. Lekker proberen die halve dagen.
  Succes!

 5. Als je t niet probeert, weet je t niet. Verstandig om rustig te beginnen met de deur dicht en de telefoon op spoed. Je merkt het snel genoeg als t niet gaat, ik hoop dat het je niet tegenvalt. Fijn dat Vlam je kan brengen en halen!

 6. Ik denk dat het je goed zal doen weer onder de mensen te zijn. Jij lijkt me niet iemand om op de bank te zitten versuffen. En als het niet gaat, dan blijf je toch gewoon thuis? Succes!

 7. Fijn, voorzichtig gek doen, maar zonder gekheid, het lijkt mij beter voor je dan thuis op de bank zitten. Misschien stort je na die paar uur wel weer in, maar heb je prikkels gehad en uiteindelijk is dat hetgeen jouw psyche nu vraagt. Succes kliefje!!

  1. Ik kan dit echt niet nee. Ben ik ziek, oké. Dan zal ik wel moeten. Maar ik balanceer tussen twee werelden in nu en ik wil gewoon echt weer even aan de bak. Iets doen. Lachen. Mijn collega’s weer spreken. Leven.

   1. Dat begrijp ik heel goed, voor mij ook zo herkenbaar. Vooral dat laatste woord ‘leven’ laat mij vanbinnen borrelen, denk dat het bij jou ook borrelt xx

 8. Succes alleen, deze stap is behalve voor je werkgever ook goed voor jou omdat je zelf weer aan de slag wilt en onder de mensen wilt zijn. Goed dat je daarvoor kiest. Op de volgende stap, volledig aan de slag, ligt echter veel meer druk, vooral van buitenaf. Het verschil tussen helemaal ziek en weer een beetje kunnen wordt gemakkelijker door anderen begrepen dan het verschil tussen een beetje kunnen en alles kunnen. Pas goed op jezelf. Als je in principe het de werkdag volhoudt en vervolgens uitgeput en met pijn thuiskomt en verder niets meer kunt ben je jezelf aan het overbelasten en dus nog niet toe aan zoveel werken.Fijn trouwens dat je al weer zover hersteld bent.

 9. Jurk en hakken ik ben nu al jaloers ;-). Ik denk dat het een prima idee is om te starten met een aantal uur, voor je helemaal gek wordt thuis. En laat je huishouden nog even aan je huisgenoten over, 1 ding tegelijk he!

 10. Een goed teken dat je weer langzaamaan aan de slag wilt gaan. Even wat andere prikkels. Maar het zal je vast ook veel energie kosten. Succes en veel plezier

 11. Goed van je om het weer te gaan proberen als thuis zitten je zo tegenstaat. Je kent je eigen lijf het beste .Succes en werk ze .
  Elisabeth

 12. Dat wordt nog wat als jij ooit met pensioen moet 😉

  Kalm aan hè want die baas en collega van je willen je wel ontzien maar zijn daar niet zo goed in. Verder is het inherent aan je baan dat je het niet zozo kunt doen. Op papier en op de bank lijkt het slim. Ik duim dat het goed uitpakt. Verder erg fijn dat die neuroloog het hetzelfde ziet als jij. Ik hoop dat herhaling uitblijft natuurlijk.

  Groetjes,

  Dorothé

 13. Weer een stap verder met herstellen, goed dat jij zo duidelijk de grenzen aan geeft en zo op jezelf past. Heerlijk zo’n Vlam die je dan wil heen- en weer brengen.

 14. Het lijkt me een goede zet. Langzaam alles opbouwen. Je komt weer onder de mensen en merkt snel genoeg aan je lijf wat je aan kan. Houd de rem erop! Je baas ziet je het liefst hele dagen werken maar dat is alleen in zijn voordeel en niet het jouwe.
  Kus ♥

 15. Dit heet nu therapeutisch werken: wel in ziektewet blijven en toch op je werk wat doen! Aan twee kanten werkt dit goed: therapeutisch betekent hier dat jij beter wordt door te ” werken” terwijl de werkgever nog geen eisen kan stellen. Het is bovendien therapeutisch dat jij in deze situatie je grenzen sterk afbakent. Dus….. Niet beter melden en wel halve dagen werken… Hier spreekt een gepensioneerde leidinggevende uit de gezondheidszorg 😋 geniet van je therapie 😍

  1. Klopt als een bus. Zo doen we het ook. Ik heb vanmiddag echt duidelijk gezegd wat ik wil en ga doen. Was Peter het mee eens.
   De neuroloog had hem ook nog gebeld en gezegd dat mijn hersenvliezen aan elkaar gekleefd waren, Had nog nooit zoiets gezien. Dus ik geloof dat de boodschap aangekomen is dat het best pittig was wat ik had/heb 😉

 16. Heel veel succes en heerlijk dat je het even rustig aan kan doen maar toch nuttige dingen kan doen
  op je werk. Let op je zelf en ik hoop dat het goed is gegaan.

 17. Heel verstandig om te proberen halve dagen te werken, vooral proberen en als het niet gaat stoppen.
  Sterkte en niet te gek doen. Hans

 18. Super goed dat je weer aan de bak gaat! Als het niet lukt kun je altijd weer even stoppen. Dat de muren op je afkomen en je weer wat wilt doen snap ik helemaal. Succes!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s