Ik gedraag me voorbeeldig hoor.

Ik heb de eerste week erop zitten.

Het is prima gegaan.

Ik heb me keurig netjes gedragen.

Ik heb vier keer vier uur volgehouden en heb me als een heuse diva laten brengen en ophalen. Vanmiddag heeft Laura me zelfs thuisgebracht. Vlam had een afspraak en redde het niet en ik móést per se van hem een lift regelen ‘want we hadden duidelijk afgesproken dat jij alleen zou werken en niet zou gaan werken plús fietsen’. Aldus mijn soms zeer strenge man. En volgzaam als ik ben…

Ik heb niet meegeholpen met de griepprikken en alleen daarom al zou een mens lekkend hersenvocht willen. Wat vond ik het niet erg om dat hele circus dit jaar te mogen overslaan. Ik heb er geen hekel aan, maar het is veel werk en de hele periode is erg chaotisch. Niet in het minst omdat mijn werkgever als een kip zonder kop rond rent en elk jaar weer bloednerveus is of het allemaal wel goed gaat en of het hem lukt om al zijn vaccins te slijten. (Wat elk jaar weer geen probleem is).

Ik zat aan mijn bureautje en ruimde gestaag puin.

Ik trok me niks aan van zijn gezever. Want uiteraard had hij het extreem zwaar gehad de afgelopen weken.

Op negatieve shit heb ik niet gereageerd. Of hoogstens met “vervelend voor je joh”, of “ga het gesprek met diegene eens aan in plaats van het tegen mij te vertellen”. Als water over een eend gleed het van me af.

Ik heb me de afgelopen weken ziek thuis met vlagen erg druk gemaakt om mijn collega Laura die -dacht ik- tig overuren heeft gemaakt. Blijkt dat ze welgeteld één extra middag gewerkt heeft. Twee uurtjes. Ik zeg niet dat ze niet een tandje harder heeft moeten werken, maar toch. Het had leuk geweest als ik “gewoon” had kunnen beginnen. Aan een leeg bureau.

Zelfs pakketten die de afgelopen weken binnengekomen zijn, hebben ze niet geopend.

Instrumenten die gesteriliseerd waren (dat laten wij extern doen) hadden ze niet even terug op hun plek gelegd.

Alles was zó, -hoppatee-, op mijn behandelbank gepleurd.

Ik heb de afgelopen dagen niet gereageerd op opmerkingen van mijn werkgever die zei dat ik met gerust hart ook best nog wel in de herfstvakantie mocht komen werken. Zijn opmerking “kom je morgen ook nog een paar uur therapeutisch werken? (ik ben altijd vrij op vrijdagen) heb ik compleet genegeerd. In het kader van ‘hoor ik daar een lama schijten’.

Ik heb vakantie.

En die ga ik gebruiken om mijn ouwe-wijven conditie weer op peil te brengen. Ik ben voornemens om heel voorzichtig aan weer mijn oefeningen te gaan doen in de sportschool. De ene dag de krachttrainingen, de andere dag op de hometrainer standje bejaard en afsluiten met tien minuutjes op de loopband op een stevig wandeltempo.

Ik heb mijn sleutels van de praktijk net aan de haak in de gang gehangen en daar hangen ze prima wat mij betreft. Ik pak ze er maandag de 23e pas weer vanaf.

Toedeledokie met je “in de vakantie therapeutisch werken”.

Rare man.

52 thoughts on “Ik gedraag me voorbeeldig hoor.

 1. Je mag trots zijn!! Je hebt deze week maar mooi volbracht en bent niet over je grenzen gegaan. En nog beter je hebt anderen niet over je grenzen laten gaan…..ik kan nog een hoop van je leren 😉

 2. Vreemd dat met de zaken gewoon niet regelt als jij er niet bent, hebben ze vast niet nodig gehad.
  Verstandig om de opmerking over therapeutisch werken van je af hebt laten glijden als water van een eend.
  Succes in de sportschool. Hans

 3. Was je nu door het sporten gaan lekken of doordat je lekt ( verminderde hersenactiviteit) gaan sporten…..?.
  Voorzichtig aan dame sport maakt meer kapot dan drank kan herstellen toch

 4. Jouw werkgever heeft wel het inlevingsvermogen van een fruitvlieg geloof ik 😏 en jij een geweldig vermogen tot alles van je af laten glijden nu, al zal dat vast niet zijn aan komen waaien. Lekker genieten van je vakantie!

 5. Je zou hem toch achter het behang plakken ! Dat een gemiddelde werkgever zoiets vraagt ( ook niet…) ala, maar een huisarts ? Hij moest zich schamen.
  Goede reaktie : je leert het wel 🙂

 6. Huh is dit ”dezelfde ” Klief als een aantal weken geleden ? Goed gedaan meid en nu lekker weer genieten van je vakantie .
  Elisabeth

 7. Simpelweg fijn dat het goed gegaan is deze eerste vier dagen. En groot gelijk dat je deze week vakantie gewoon neemt. Veel plezier bij het weer opstarten van je sporten. Jammer dat zowel je baas als je collega de zaak zo hebben laten verslonsen, maar wat ga jij er relaxed mee om. Vooral volhouden!

 8. Hi Kliefje,

  Waarschijnlijk heb je ineens door waar je echte prioriteiten liggen. Verder onbetaalbaar die “hoor ik daar een lama…..” Fijne vakantie en sport ze dat je wil gaan is een goed teken.

  Groetjes,

  Dorothé

 9. Gefeliciteerd met je bijna beter zijn!
  Het blijkt maar weer dat alle “bazen” en collega’s dezelfde reacties hebben, is mijn ervaring. Zo vreemd, en zeker in de zorg….

 10. Goed zo, Klief! Dat heb je heel goed gedaan! Gewoon de man laten kletsen, je niet van de wijs laten brengen en hiermee je eigen grenzen bewaakt. Ik ben gewoon trots op je!
  Geniet van je vakantie! Lekker uitrusten, bijkomen en verder herstellen. En dan zie je de 23ste weer verder!

 11. Fijn dat de 4 uren goed gingen. Ik krijg niet de indruk dat ze tijdens jouw afwezigheid erg hard gewerkt hebben. En in je vakantie therapeutisch gaan werken, vreemde humor heeft die kerel. 😉

 12. Die man wat een type is dat toch.
  Dat “hoor ik daar een Lama ” die ga ik er in houden.
  Geweldig.
  Gewoon doen wat goed voor je is . Knuf en fijne vakantie.

 13. Het is maar goed dat je hem langer kent dan vandaag en dus enigszins wist wat je kon verwachten, want die man is echt ongelooflijk zeg. En je collega toch eigenlijk ook wel een beetje (één, 1!!, middagje overgewerkt terwijl jij weken uit de running bent geweest? Kóm op hee). Als ik hen was zou ik me nu met terugwerkende kracht schamen voor de puinhoop die er ligt. Zijn ze nou echt nooit ergens tegenaan gelopen à la ‘hee de sokkenla is leeg, laat ik eens een wasje draaien’?? Of trokken ze gewoon een figuurlijke vuile sok uit de wasmand?
  Diep triest hoor. De collegialiteit en het inlevingsvermogen is ver te zoeken.
  Ik durf niet eens te vragen hoe het met de huisbezoeken aan jouw patiënten is gegaan…. die hebben ze zeker gewoon vergeten.
  Dit is misschien toch wel iets om binnenkort eens een werkoverlegje aan te wijden 😉

  Die van die lama houden we erin 😂 😂 😂

  1. Tsja, ik had en heb er eerlijk gezegd ook moeite mee. Mijn hersenen draaien overuren weet je dat? Het liefst zou ik de stekker eruit trekken als ik op dit moment een keuze had. Maar ik weet ook dat er in andere praktijken ook gezeik is en andere artsen ook -eh- bijzonder zijn. Dus schiet dat niet op. Maar e is wel wat beschadigd kan ik je zeggen. Helaas.

   1. Ja, dat je hersens overuren draaien lees ik duidelijk tussen alle regels door. Ik hoop stiekem dat je baas ze ook leest. En de commentaren erbij. Wat hij (en L) doet kan echt niet.
    Kan best dat andere artsen ook – eh – bijzonder zijn, maar het is geen excuus. Je zat niet met een zere teen thuis he.
    Zo jammer dat het je werkplezier ook beïnvloedt. Ze mogen wel oppassen als ze je niet definitief kwijt willen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s