Het haas.

Er is de afgelopen dagen een aardig gat geslagen in de voorraden ibuprofen en xylometazoline neusspray. En ik heb er eigenhandig (of neuzig in dit geval) pákken Kleenex voor de gevoelige neus doorheen gejast. Overigens had ik net gewoon goedkope keukenrol kunnen gebruiken, want de vellen hangen nu net zo goed aan mijn neus.

Het was lang geleden dat ik het zo te pakken had zeg. Poeh. Vorige winter ben ik sowieso helemaal snotloos doorgekomen.

Maar nu was ik het haas. Jill bracht een heel fijn virus mee ons huis in en heeft zowel vriendlief (tonghockey is ook uitermate onhygiënisch natuurlijk) als ondergetekende besmet.

Oudejaarsdag begon het al: een zere keel.

Nou dan weet je het wel.

In de loop van de week werd het erger.

Ik had het ganse pakket deze keer. Niesen en hoesten tot ik spierpijn in de regio van mijn middenrif had, een keel die voelde alsof ik scheermesjes had ingeslikt (dat je dan je spuug opspaart om maar zo min mogelijk te hoeven slikken) waterige ogen, een rooie gok, een stem als een travestiet en zo’n hoofd dat wanneer je bukt, nóg zeerder doet.

Verkouden zijn is zo ongeveer het oncharmanste dat je kunt zijn. Mensen die neuzen ophalen, die snorkelen in hun eigen snot, die je hoort ademen, van dat gierende slijm in de luchtwegen… vreselijk. Ik was gewoon viezig van mezelf.

Ik heb een dag of twee grotendeels op bed doorgebracht.

Ik had tussen het snuiten door behoorlijk zelfmedelijden ook. Niet alleen had ik nu hoofdpijn van de immer protesterende vliezen, ook mijn holtes deden gezellig mee. Best veel, zo alles in één schedel. Maar dat vond ik nog niet het ergste; deze afgelopen week had een week moeten zijn van bijkomen. Ik had gehoopt dat een week me superrustig houden had geleid tot een enorme boost in mijn hersenpan.

Niets van dat alles dus. Ik heb niet het idee dat ik uitgerust ben van mijn vakantie. Ik heb nergens even echt kunnen ontspannen of genieten namelijk. Behoorlijk teleurstellend vond ik dat. Mijn lijf en ik zijn geen vrienden de laatste tijd.

Máár: vandaag voel ik me eindelijk wat beter. Ik hoef niet meer de hele dag met een zakdoek in beide neusgaten rond te lopen, ik ben pijnstillerloos en ik kan weer redelijk normaal slikken en als ik hoest heb ik niet meer het gevoel dat mijn kop explodeert. Jippie.

En dus ga ik me zo dadelijk goed inpakken en lekker even naar buiten. Rondje tuincentrum doen, bolletjes kopen en een énorme latte macchiato bestellen (die ik overigens nog niet kan proeven, beetje jammer). Even genieten van die halve dag vakantie die me nog rest.

Ik las in de krant dat half Nederland geveld is. Dat we met meer zijn. Mocht u het ook zo heerlijk te pakken hebben: van harte beterschap!

41 thoughts on “Het haas.

 1. Ik ben niet verkouden. Fijne middag! De zon schijnt, de vogels fluiten, het lijkt wel voorjaar. Van mij mag het zo blijven.

 2. Het zit je ook niet mee! Ik probeer het hier nog onder controle te houden door liters thee te drinken maar loop toch verdacht veel naar de doos met tissues. Ik geef de schuld aan de 2 uur die we nog net voor oudjaar op de HAP hebben doorgebracht, lekker in zo’n volgepakte oververhitte wachtkamer. Geniet van je Latte en beterschap!

 3. Het blijft zo lang hangen dit jaar en toen ik me wat beter voelde kwam het nog een keer terug. Spoelen met netipot helpt me het beste.

 4. Dat is nu echt pech hebben, ziek worden tijdens je vakantie.
  Je had het blijkbaar goed te pakken…
  Geniet van je latte en je tuincentrumbezoek!

 5. Je hebt je hele “pretpakket” weer aanmoeten spreken, altijd vervelend dat je net bij de verkeerde helft van de landgenoten moet zitten. Hans

 6. Bah, je bent er zo een volle week zoet mee. Beterschap lieve Klief, dat de rest van het jaar maar gezonder mag worden!

 7. Beterschap! Ik ben nu al twee weken HET HAAS. Ja, in het groot want haasje klinkt te lief. Wat een rotvirus. Ik hoest me wezenloos, gesnotter, doof, gewoon ziek. Was even bang voor een bronchitis. Je wordt er letterlijk doodmoe van. Ik lig maar weer eens op de bank. Hier allemaal de klos. Vlam ook bij jullie?

 8. Potverdorie Klief je zit echt in de pech hoek !! Beterschap gewenst
  Elisabeth

 9. Energiepeil min tien zou ik mezelf opplakken de laatste dagen. En keelpijn, hoest, spierpijn. Alle leuks samen. Joehoe 😢
  En elke dag denk ik: morgen beter.

 10. Huh, hier in huis heeft niemand ergens last van. Moet ik ook zeggen dat Shirel en Yaron nog geen vriendje/vriendinnetje heeft. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt, want dit naast hersenpan die er uit schiet, dat is echt niet prettig.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Sinds ik cvs/me heb, ben ik nooit ziek. (Even afkloppen op ongeverfd hout)
  Balen dat dit je nou precies in deze week treft.
  Sterkte en succes voor morgen bij de neuroloog ♥

 12. Gelukkig heb ik mijn camera afgeplakt op mijn laptop; kan ik niet aangestoken worden online. Maar om met mevrouw Ten Kate te spreken: Snotvergeme, dat is uitermate balen voor je.

 13. Nou, dát noem ik nog eens een goed begin van een nieuw jaar 🙄😱
  Beterschap Klief!
  Wij zijn er tot nu toe met gewone (wel hardnekkige moet ik zeggen) verkoudheden doorheen gekomen. Behalve oudste en haar vriend, die echt de griep hadden. Maar die wonen 75 km verderop en daar ben ik ver uit de buurt gebleven.

 14. Ja! Ik ook. Voor de derde keer al dit najaar/winter. En als ik verjouden ben ben ik het goed ook. Mijn oudste zoon wordt er helemaal eng van, van de geluiden die ik maak. Maar ja, je moet toch wat. Ik hoop vannacht weer te kunnen slapen, want vooral ;s nachts, liggend is het een ramp, zoń dichte neus…

 15. Wat balen zeg! Zag al ergens voorbij komen dat er een griepgolf of epidemie is in Nederland. Verkouden zijn is ook echt zó vervelend. Veel beterschap!

 16. Ik loop een beetje achter met lezen en reageren. Dus ik hoop dat die snotterijen ondertussen alweer een stuk minder zijn. Zo niet, beterschap.

 17. Hoop dat je verkoudheid inmiddels helemaal voorbij is.
  Ik had het flink te pakken te we nét op vakantie waren. Heel fijn ook, zeker omdat je op vakantie niet hele dagen op bed wil liggen.
  Ondertussen ben ik weer fit, maar er gaat een griepgolf door de stad…

Reacties zijn gesloten.