Vakantieplannen 2018.

Ik kreeg meerdere vragen over onze vakantie. En Lopelaar vroeg naar het werk van Vlam.

Deze kan ik dus mooi combineren.

Vlam is vorig jaar mei samen met zijn broer een nieuw bedrijfje gestart. Met van zijn moeder geleend geld. Zoals zoveel startende dingen heeft ook dit tijd nodig. Zoals het nu gaat, kan het niet veel langer doorgaan. Er móét geld gaan komen. Er zit schot in, er zijn opdrachten, iedereen is enthousiast. Maar dat is niet genoeg. We moeten er twee gezinnen van kunnen laten leven, de zakelijke kosten eruit kunnen halen en SchoJu terugbetalen.

En zover zijn ze nog niet.

Om die reden hebben we voor het eerst in jaren geen vakantieplannen.

Of er moet een wonder geschieden, maar daar geloof ik niet meer zo in.

Vlam opperde een andere mogelijkheid. Zijn broer heeft een huis in de buurt van Bergerac. Daar mogen we zo in, als we dat vragen.

Echter; zijn gezin gaat daar natuurlijk ook elke vakantie naar toe.

En laat ik daar nou net even geen zin in hebben? Ik vind het aanbod erg genereus, maar heb al tegen Vlam gezegd dat ik het graag wil, onder één voorwaarde. Als zij er niet zijn. Ik heb namelijk nul de behoefte om met een ander gezin vakantie te vieren. Dan blijf ik echt liever thuis. (En ik gok dat zij zelf ook liever met hun eigen cluppie daar zijn…)

Schoonzus is een hele lieve vrouw maar praat -eh- veel en is best chaotisch. Zeer gezellig voor een avondje, maar een vakantie lang?

Zij hebben twee leuke zoons, maar ook die zijn één en al energie. En ze mogen alles. Zoals alle jongens zijn ze gek op dingen met motoren erin. Zie je het voor je? Lekker om op je terras zitten met op het land voor je kinderen op brommers en quads? Geef me één middag en ik heb het hele zootje vermoord en begraven in de achtertuin. Ik was al enigszins zeikerig als het om drukte gaat, nu met die hersenvliezen helemaal.

En schoonmoeder is daar meestal ook als zij daar zijn. SchoJu is een schat. Maar nogal regelig. En als we samen vakantie zouden vieren, gaat alles onder haar regie. Van wat we eten tot waar we de boodschappen moeten doen tot aan de wijnglazen die we moeten gebruiken.

Dank je de koekoek.

Laat vakantie nou juist gaan (wat mij betreft) om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, aan de verplichtingen, het dwangbuis waarin je je bevindt.

Ik wil twee of drie weken per jaar verdorie kunnen doen wat ik wil. Zonder klokken. Zonder rekening te moeten houden met. Ik wil in mijn blote kont kunnen rondlopen. Elke dag eten en drinken wat je wilt zonder te denken aan je gewicht en gezondheid. Niks verplichte sociale nummers. Geen sociaal wenselijk gedrag vertonen. Gewoon jezelf zijn. In alle rust. Zonder telefoon en televisie. Afgesloten van de buitenwereld, leven in je eigen kleine, comfortabele coconnetje met de mensen van wie je het meeste houdt.

En dus vieren wij onze zomervakantie 2018 thuis. Driehoog achter.

Geen enkel probleem.

Ik heb jarenlang geen vakantie kunnen vieren. Je bent een zeer gezegend mens als je het elk jaar kunt doen. Pure luxe wat mij betreft.

Lorret de Mar, Casa Gekko, juli 2016.

45 thoughts on “Vakantieplannen 2018.

 1. O jammer dat ze daar dan allemaal zitten. Want het is een super omgeving. Daar moet je inderdaad niet aan denken een huis vol. Gets.
  Wie weet komt er nog wat anders.
  Of krijgt vlam een giga opdracht. Ik help het je hopen. Is er nergens richting het zuiden een huis waar je op kan passen? Of ga je dat eerst uren soppen voordat je erin wil? Dat is dan ook geen vakantie. Ach joh thuis is ook goed.

 2. Dat is een flink offer helemaal omdat je er deze zomer misschien wel meer naar verlangt en nodig hebt dan ooit tevoren. Kunnen jullie niet voor of na hun daar terecht?

  1. Geen idee nog. Vorig jaar zaten ze er de ganse vakantie. In wisselende samenstelling.
   En het valt mee hoor. Ik heb liever dat we gewoon onze rekeningen kunnen betalen. Geeft me meer rust.

 3. Oh wat hoop ik dat het bedrijf echt goed gaat draaien. Ik weet zeker dat ‘persoonlijk’ het sleutelwoord is. En dat mensen in combinatie met rouw daar troost in kunnen vinden.
  Hoe is het met Vlam zijn rug?
  En jammer dat een vakantie er niet inziet maar een thuis vakantie kan ook fijn zijn. Ik zou dat ook verkiezen boven het met schoon familie in 1 huis zitten 😉
  Ik vind je blogs absoluut niet vervelen. Fijne week toegewenst met vliezen die zich koest houden. 🍀

  1. Zijn rug ging prima de eerste maanden. Een tijd lang geen pijn en geen pijnstilling. Nu weer wat minder helaas. Denk zelf ook dat dat te maken heeft met het feit dat hij veel te weinig beweegt en wat zwaarder geworden is. En dat icm slijtage aan zo ongeveer al zijn wervels, is funest.
   Thanks dear! xx

 4. niks mis met vakantie in eigen land meid, ik hoop dan wel dat je net zo goed kan uitrusten want dat is toch de bedoeling van vakantie he! en duimen voor de zaak van Vlam! komt goed!

 5. Ik zou het geen seconde uithouden bij jouw schoonfamilie. Jammer dat jij niet wat rustiger types hebt getroffen.
  Ik krijg nooit genoeg van jouw hersenvliezen, ik vind het helemaal geen gezeur en gezeik. Het zijn jouw gevoelens en gedachten en daarvoor lees ik dit blog. En je hebt dit blog toch om van je af te schrijven en dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Nou dan!
  Wat heb je leuke ideeen aangereikt gekregen. Ik verheug me op de verhalen. Zo fijn dat je weer zin hebt om te schrijven.

 6. Ik ben altijd blij als ik lees/hoor dat er meer mensen zijn zoals ik. Ik verdraag maar kort mensen om mij heen. Fantaseer graag over korte vakanties met vrienden/bekenden maar in mijn fantasie doen ze allemaal wat ik wil. Ja dat mag bij fantaseren. In het echt hebben ze ook een eigen mening, regels, drukte en weet ik veel wat.
  Ik ken zat mensen die dingen doen op vakantie die ze niet willen maar ja het gaat al jaren zo en niemand durft het te veranderen.

 7. Ook een vakantie ‘Driehoog achter’ vraagt om een strakke budgettering want voor je het weet zijn ze ingevuld met uitstapjes, terrasjes en impuls-aankopen. Ik geef het minste uit op een kleine camping, ver weg van allerlei vermaak. En waarom niet in het voorjaar of september naar Bergerac? Indian summer.

 8. Ik duim voor Vlam. Starten is vaak veel hordes overwinnen. Ze maken zoiets moois, dat moet wel een keer gaan lopen!
  Vakantie in ons mooie land en slapen un je eigen bed, wat wil je nog meer 🤗🤗

 9. als je in de eerste middag nou iedereen vermoord… behalve vlam en jil, Geen politie bellen, dan heb je de rest van de vakantie rust.. het is een optie he….

  Love As Always
  Di Mario

 10. Ik snap je volledig. Het is inderdaad een luxe. Hopelijk werkt het weer mee in jullie vrije weken en kunnen jullie nog wat dingetjes gaan doen. En met anderen op vakantie, ik zou daar ook echt zeer diep over na moeten denken en weekendjes weg met mijn (schoon)familie zijn leuk, maar het is altijd ook weer fijn als het dan weer voorbij is. Laat staan een hele vakantie.

 11. Jammer dat je niet van honden houdt…wij zoeken nog een (lieve) oppas voor twee verknipte honden deze zomer.
  Het is wel geen St. Tropez maar het is met mooi weer hier erg aangenaam.
  En de buurvrouw heeft paarden….

 12. Je hebt helemaal gelijk. Vakantie is een luxe, maar we vinden het zo vanzelfsprekend. Met een ander gezin (of koppel) op vakantie? Nee, dank je feestelijk.
  Ach, misschien schiet er toch nog een week of zo voor jullie over in schoonbroer zijn huis. Ik gun het je van harte.

 13. Ach, troost je: mijn madam en ik zijn tweeëntwintig jaar samen en we hebben al tweeëntwintig jaar geen vakantie kunnen vieren. Maar ik voel me er niet minder gezegend om.

 14. het kost een hoop geld ja, vakantie. En ik geef je gelijk,. liever lekker thuis dan weg naar ene plaats waar je tegen je zin zit.

 15. Een vakantie zou toch wel bijzonder aangenaam voor je zijn, in het bijzonder voor je vliezen. Ik duim voor een wonder: een wereldopdracht voor Vlam!
  Dikke kus

 16. Ik duim sowieso voor jullie… voor een wereldopdracht voor Vlam, voor jouw hersenvliezen… Ik vind het prachtig wat Vlam en zijn broer maken. Ik ging het bijna jammer vinden dat ik M heb laten cremeren ipv begraven…. bijna he….
  Hij staat hier lekker veilig boven en niemand kan er bij….
  Wij zijn ook al jaren niet meer op vakantie geweest, lekker thuis… in de tuin… zonnetje… een meer op fietsafstand.. strand met de bus…. Komt helemaal goed.

  Liefs!

 17. Bij deze heel voorzichtig commentaar want de kans de plank volledig mis te gaan is groot maar ik heb op de link geklikt en begrijp ik het goed dat er ook as kan worden mee verwerkt?. Maar as heb je toch alleen bij een crematie en uit de site maak ik op dat het juist om grafstenen gaat. Maar ik las ook dat bijna alles kan, zoals meubels. Zou het een idee zijn als er ook herinneringsproducten worden geboden voor mensen die hun dierbare laten cremeren en dat dat ook gelijk blijkt op de homepage. (bij grafstenen denk je aan begraven) Kan een urn zijn maar ik kan me goed voorstellen dat mensen graag een mooie steen in huis of in de tuin zetten en dat daar dan eventueel ook as is in verwerkt, of zo’n bankje natuurlijk. Bovendien heb je dan gelijk een veel grotere doelgroep.

  1. Je mag commentaar geven hoor, graag!
   Ze willen zich in eerste instantie richten op stenen. De andere dingen zouden ook kunnen, in overleg, maar in principe is dat niet wat ze willen. Er zijn nl al héél veel bedrijven die in as verwerken in objecten.
   Oh, en gedenkstenen zijn zowel voor graven als in urnenmuren.

 18. Ik duim voor jullie dat het bedrijf binnenkort draait als een tierelier. Het idee van Klaske vind ik een top idee!
  Niet op vakantie gaan hebben wij ook een aantal jaar gehad. Niet eens zozeer vanwege financiele redenen, maar om andere redenen. Ik vind het niet zo’n punt. Dagjes weg vind ik ook leuk. Vooral boswandelingen, of iets bekijken in een of ander stadje, een mooie tocht met de auto over de dijk hier. Als er maar weinig mensen zijn. Een braderie ofzo maak je mij niet blij mee.

 19. Gelijk heb je zeg, vind 3 dagen met mijn schoonfamilie al te veel haha 🙂 Zou ook kiezen voor thuisblijven. En wie weet komt dat wonder nog: het duurt tenslotte nog een paar maanden voor de vakantie.

  1. Psies, wat ik al schreef > lieve mensen, maar niet voor langer dan een avond.
   En daarbij: ik kan me voorstellen dat zij ook niet op ons zitten te wachten, lekker met hun eigen gezin willen zijn.

 20. Ha Kliefje,
  Op de site van je Vlam gekeken (noem het maar gewoon bedrijf. Alleen vrouwen hebben een bedrijfje!) en het valt me op dat er nergens een prijsindicatie staat. Bijvoorbeeld prijzen vanaf € ..
  En juist omdat ze iets anders willen zijn en bieden dan marmer, graniet etc lijkt mij een prijsindicatie juist goed werken. Want die traditionele zerken zijn relatief duur. En dan nog zonder gravering.
  Wat ik me ook afvraag wat de levertijden zijn. Want ook daarin zouden ze het verschil kunnen maken met steenhouwers.

  1. Klopt en dat is bewust gedaan, het is nl niet te zeggen hoeveel het gaat kosten. Epoxy kost zoveel per kilo, zij kosten zoveel per uur. En ze willen de bestaande grafzerkenboeren niet tegen het hoofd stoten. De wereld is nogal behoudend.
   Levertijden zijn misschien iets vlotter dan bij steen. Maar epoxy moet ook uitharden, dus is ook niet meteen klaar.
   Ik vind bedrijfje niet denigrerend hoor, ze zijn toch (nog, hoop ik) heel klein en werken maar met zijn tweeën?

 21. Sinds ik zzp-er ben gaan we ook minder vaak op vakantie maar ik mis het niet echt. Soms hebben we al een vakantiegevoel als we op de fiets stappen en lekker door het veld gaan rijden 😉

  1. Ik heb een man die niet wil wandelen of fietsen. Helaas. Dat zijn ook zalige uitjes. Je hebt heel intense gesprekken dan hè?

 22. Ik voel me bijna schuldig om mijn vakantieplannen die constant door mijn hoofd spoken. Het zou je zó gegund zijn om die extra belaste batterij van jou te kunnen gaan opladen!

 23. Voor mij is het vakantie als ik even niks hoef. Niet rekening houden met allerlei schooltijden, werktijden, zwem/jujitsu/danslessen maar gewoon om half 8 ’s avonds eens bedenken dat je – oooohja! – nog moet koken. Zomaar lekker even een terrasje pakken samen als je daar ineens zin in hebt. Graag een zonnetje erbij en dan maakt het me echt totáál niet uit of ik gewoon thuis blijf. Playa Balconia is heerlijk in de zomer 😉
  Paar jaar terug, in mijn wachtlijsttijd, gingen we een paar jaar achter elkaar niet op vakantie. Dat kan stomweg niet als je elk moment gebeld kunt worden dat er nieuwe organen voor je zijn, en daarnaast had ik de energie ook niet meer. Ook vorig jaar zijn we niet weg geweest, maar nu was het eigen keus (en een beetje die van de portemonnee, want die was leeg haha) en ik vond het helemaal niet erg. Heerlijk thuis rondgerommeld. Wat we komende zomer doen weet ik nog niet, hangt er ook vanaf wat de rest wil.
  Doorgaans blijven we in NL dus het is een beetje gokken met het weer, dat wel.

 24. Ohja enne vakantie inderdaad graag alleen ‘onder ons’! Logees en vis blijven 3 dagen fris, zei oma altijd. Die hád me een partij gelijk!!!

  En voor Vlam z’n bedrijf duim ik! Dat komt goed, die bekendheid zal moeten groeien. Maar dat komt!

Reacties zijn gesloten.