Wat ik vind van u.

Madelief vroeg: wat is de voorstelling die je hebt van ons je lezers? 

Hmmm….

Mijn lezersaantal is nog steeds stijgende en als ik me realiseer dat er hier elke dag zo’n 1300 individuele bezoekers komen, vind ik dat bizar. 1300! Heb je wel eens zoveel mensen bij elkaar gezien? In het Luxor in Rotterdam kunnen er 1500.

Ik kan zien op Facebook dat het gros van mijn lezers vrouw is, zo van rond de veertig.

Ik heb een aantal zeer trouwe volgers dat mij al tig jaar volgt. Ik ben begonnen in april 2008, toen ik net weg was bij mijn lieftallige ex aka het insect. Puur om van me af te schrijven, mijn gedachtes te ordenen. Eerst bij Blog2blog, toen Blogger en nu alweer enkele jaren op WordPress. En dat ordenen is nog steeds de hoofdreden dat ik blog.

Dagelijks reageren er zo gemiddeld 40 mensen.

Dat is natuurlijk een gapend gat, eigenlijk meer een Grand Canyon, tussen die 1300 die het lezen en 40 die reageren. En dat zijn de reageerders ook nog vaak trouwe lezers.

Kortom: ik heb geen flauw idee wie u bent en wat u zo aantrekt aan mijn bescheiden blog. Ik kan mijns inziens namelijk behoorlijk zeuren, soms overtrokken reageren en de laatste maanden met de tegenspartelende hersenen vind ik mijzelf met vlagen een regelrecht zeikwijf.

Eens per jaar, op 29 april, hebben we hier een ontlurkdag. Ik vraag mijn lezers dan om voor één keer onder hun stenen vandaan te komen door te reageren. En dat levert altijd zeer leuke reacties op.

Ik heb overigens bijna altijd hartstikke leuke response hier. Zelden tref ik een zeikers. Wel eens iemand die niet snapt dat veel van wat ik schrijf met een knipoog is gedaan. Of een tikkie overdreven soms. Zelfs mijn eigen man snapt het soms niet. Terwijl ik in het echt niet veel anders ben dan hier. Van de week nog, Vlam. Beetje geïrriteerd. “Vakantie drie hoog achter?”. Hij vond het iets denigrerend naar ons huis toe. Slaat nergens op want ik ben gek op onze woning. En dat zou hij toch moeten weten.

Taal is en blijft lastig en ik heb in de afgelopen jaren op diverse lange tenen gestaan. En heel veel heilige huisjes beklad. Van de meeste gevallen kan het me echt niet schelen. Een tekst lezen doet namelijk iedereen gekleurd door de gemoedstoestand waarin zhij op dat moment verkeert. Ben je aan de maat en schrijf ik over een corpulente vrouw in de sauna, dan kun je dat verkeerd opvatten. Alsof ik iets tegen dikkere vrouwen heb. Maar heeft u mijzelf wel eens goed bekeken? Niet bepaald een barbiepopje. Soms echter heb ik spijt van mijn scherpe tong en dito pen. Ik hoef niet alles dat ik denk en vind te ventileren. Soms is het prima het binnendshoofds te houden. Leerpuntje.

Maar goed: mijn lezers. Wat mijn voorstelling is van u. Zeer positief. Echt. Ik krijg zulke lieve en meedenkende reacties altijd. Hier. Maar ook privé. En sommige mensen hebben zelfs de moeite genomen me cadeautjes te sturen. Zo kreeg ik laatst saunabonnen! En toen ik schreef over mijn aanstaande zomervakantie, hebben drie mensen me hun huis aangeboden. Daar word je toch hartstikke blij van, al die lieverds?

Dikke kus voor jullie allemaal!

62 thoughts on “Wat ik vind van u.

 1. Ik ben heel erg jaloers op jouw lezersaantal en reageerders. Als blogger kun je niet beter wensen.

  Je schrijft gewoon goed. Daarom lees ik je ;-).

  Xxx

  1. Ik weet niet waarom, maar jouw reacties komen altijd in de prullenbak terecht? Snap er niks van. Jouw naam en ip adres zijn steeds hetzelfde, je gebruikt geen schuttingtaal. Er is geen reden om jouw reacties als spam te zien. Rare WP!

 2. Hi,

  Ik lees vaak en reageer weinig. Je schrijfstijl vind ik top! Ik ben al enige tijd gestopt met bloggen, maar jouw blog is een van de weinige die ik nog regelmatig lees. 😄

  Groetjes!

 3. Oeps… als je zó doorgaat, kom ik dagelijks onder m’n lurksteen vandaan 😉
  Dikke kus terug ♫♥♫

  Tip voor Vlam: lees eens wat meer over uitdrukkingen, spreuken en gezegdes, dan kun je ook nog wat tekstvoorstellen aan je ‘toekomstige klanten’ doen.

  1. Het ‘grappige’ (en rare als je het mij vraagt maar goed) is dat hij hier zelden leest. Deze keer was omdat ik iemand blijkbaar had beledigd 😉

 4. Ik heb op goede tijden zo’n 100 bezoekers en bijzonder weinig reageerders, en net als jij, dan altijd dezelfde. Ik heb misschien dan ook een andere insteek met mijn blog en mijn blog is heel erg persoonlijk. Dat moet je leuk vinden en je aanspreken. Het is voor mij een uitlaatklep en net als voor jou om mijn gedachten te ordenen. Toch schrijf ik niet alles op: heb nogal de neiging om somber te zijn. En een keertje somber mag, maar niet iedere dag. Ik lees graag bij je. Ga vooral doorrrrr. x

 5. Wat een statistieken zeg. Ik viel gisteren al achterover van uiteindelijk ‘maar’ 860 views en 258 bezoekers. Maar zelfde vraag hier: wie zijn die mensen toch allemaal?
  Ik ga je eeuwig graag zien om me rond de 40 te schatten 🙂

 6. Ook ik kom hier, gewoon omdat ik je manier van schrijven en je onderwerpen leuk vind, ze me aanspreken! Maar dat wist jevast al door mijnreacties door de jaren heen! Heerlijk ook deze reeks blogs nav onderwerpen die lezers je aangereikt hebben! Fijne dag met minder klooiende vliezen! Ingrid

 7. Ik lees je erg graag, reageer zelden.
  Heb je ook niet een “dagtaak” aan het lezen van de reacties? Dat houdt mij weleens tegen zo van : ach zit ze toch niet op te wachten.

  Anderzijds zal het wel giga stimuleren .

  Ga zo door

  Siny

 8. Tja, waarom komen mensen bij je lezen? Dat is jouw verdienste zeker? Mss juist omdat je niks uit de weg gaat, of omdat het zo herkenbaar is, of omdat je dingen benoemt, of omdat je zo lief en aardig bent altijd 😄😜.
  Je bent een gevestigde waarde.

 9. Ik vind je schrijfstijl ook erg leuk en snap het gewoon ook wel 🙂 maar een regel of verhaal kun je inderdaad op verschillende manieren lezen. Zo ook tv kijken, vraag aan een man en een vrouw om het te omschrijven en je krijgt 2 verschillende verhalen. Mijn leeftijd ach wat doet het er toe hahaha

 10. Nog iedere dag denk ik ‘Ah, Kliefje leuk!’, als ik je profielfotootje zie op FB. Ik hou van de scherpe manier waarop je schrijft en kan ontzettend om je lachen. Bij je foto’s van Misty zwijmel ik graag even weg. En met je hersenvlies-verhalen leef ik ontzettend mee. Ik vind jou lief 🧡😘

 11. Dank voor die digitale zoen. Voor mij is ‘Kliefje’ een ‘novela’ (reality- soap). Ik volg de wetenswaardigheden van de bewoners van driehoog achter door de ogen van een uitgesproken regisseur en cameraman … euh … vrouw. Mijn eigen ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Dank daarvoor.

 12. Je bent gewoon jezelf en dat vind ik knap. Ik zou zo niet durven schrijven, bang mensen te beledigen. Ook neem ik dingen af en toe meteen korreltje zout. Juist leuk, zelf ook een beetje nadenken 😉 Zeuren kan ook super zijn.

 13. Dikke kus terug. En bedankt voor een regelmatige lach. Soms een glim-, soms een schaterlach. Maar meestal een lach.

 14. Je schrijft gewoon recht voor de raap, je spaart jezelf niet, eerlijk, vlot met humor of een beetje sarcasme of venijn. Vooral zo doorgaan. Ik lees je heel graag en geef graag toe dat ik wel lichtelijk jaloers ben op het aantal lezers, zo zeg 👏 maar ook ik ga gewoon door en geniet van de mensen die bij mij komen en reageren!

 15. Koen had gelijk… op deze manier leef je een andermans leven (een beetje) mee. En dat verrijkt het mijne.
  Zoiets kan heel goed via fictie (tv, boek, film) maar ik heb verrassend veel aan jouw afspiegeling van een ècht leven, dat zonder pardon geleefd moet worden. Ik volg (veel) meer weblogs, maar de meeste zijn een stuk beperkter in wat ze on-line neerzetten. Knap dat jij je kop verder uitsteekt, en bijna altijd zonder over grenzen te gaan!
  [En tenslotte: ik ben voor het grootste deel van de tijd een lurker. Vrouw, 70-en-een-beetje.]

 16. Dikke tuut terug van een vijftiger die zich dertig voelt, met slank zandloperfiguur, lang goudblond haar, nauwelijks grijs te zien en al meer dan dertig jaar chronisch vermoeidheidssyndroom/ME. Wtf, hoe schizofreen kan een leven zijn.
  Maar dat ik me toch even heb voorgesteld 😉

  1. Ik geef mezelf per ongeluk een thumbs down. Ik wilde zien wie die andere was zoals op FB kan. Dacht toch niet dat ik iets kwetsends schreef ofzo 😀

 17. Een blogger zonder eigen mening heeft weinig te schrijven en juist de variatie aan onderwerpen bij jou vind ik zo leuk, net als je gevoel voor humor. Het is fijn om te lezen dat niet iedereen in een vrijstaand huis met droomtuin woont en het perfecte leven leidt, maar wel om te lezen dat er meer mensen zijn die in een flat wonen en kunnen genieten van de kleine dingen die het leven leuk maken, juist omdat het er niet altijd was. Dus ga vooral door.

 18. Even een keer ontlurken. Want nu ik zelf net uit het ziekenhuis kom en echt nergens zin in heb, bedacht ik me, dat jij, met je tegenstribbelende vliezen, je hoofdpijnen en het lijf wat niet doet wat jij wilt, wel elke keer een blog eruit geperst heb. Wat dus knap is. En waar ik bewondering voor heb.
  En terwijl ik in alle rust thuis mag opknappen, ’s middags lekker op de bank met een dekentje, moet jij alweer de hectiek van een artsenpraktijk in. En van mijn schoondochter weet ik wat dat inhoudt.
  Ik duik de luwte weer in Klief. Hoop voor jou dat je toch weer 100% gaat voelen. En een keer geen vakantie valt best mee. Ik moet er nu nog niet aan denken. Laat mij maar lekker een keer thuis.
  En hoe gaat het toch met Jill en de havo? Redt ze het ondanks alles?
  Groet, Francien.

 19. Semi-ontlurkend want ik reageer soms en niet alleen op ontlurkdag, maar ik ben wel een van de dagelijkse lezers gewoonweg omdat ik je schrijfstijl ontzettend leuk vind. Heel soms ben ik het niet met je eens maar dat is geen reden om dan gelijk te gaan klagen, leven en laten leven. 🙂
  Ik hoop vooral dat je lekker blijft schrijven, je publiek heeft het nodig! 🙂

 20. Ik ben en blijf fan van je. Omdat je een scherpe pen maar een groot, warm hart hebt. Dat je een hekel aan honden hebt zal me worst zijn,
  Dikke kus terug.

 21. Je schrijft gewoon zo fijn. Realistisch, humor en scherp. Het kan niet beter! Meestal toveren je schrijfsels een lach op mijn gezicht terwijl je niet alleen blogt over de mooie dingen des levens. Dat trekt me!

 22. Ja maar jeetje zeg, hoeveel jaar volg ik je dan al niet….?? Nog voordat je met Vlam ging daten zelfs….. (ik word oud… ik hoop het) Ik waardeer jouw rechttoe rechtaan schrijfsels, daarnaast ben je absoluut niet te beroerd om zelf in die spiegel te kijken, het ontbreekt je niet aan zelfreflectie zeg maar. Ik hou van je humor… en daarnaast heb ik me eigenlijk nog nooit ‘persoonlijk aangevallen’ gevoeld, ondanks dat ik soms behoorlijk in de doelgroep val van ‘mensen met dingen waar jij een hekel aan hebt’… lol. Daarnaast herken ik ook heel veel in je meegemaakte dingen in je leven… kuch… some good, some bad… Ik vind je gewoon leuk…
  Dikke zoen terug…

 23. Zo mooi om te lezen hoe geliefd jij bent. En je hebt dat ook zo verdiend met je fantastische verhalen en schrijfstijl. Je bent gewoon leuk en daarom al die lieve volgers!

 24. Ik begrijp de logica achter de statistieken ook niet altijd. Wat ik zelf goed vind, wordt vaak genegeerd terwijl andere posts dan weer veel bezoekers trekken. Posten op Facebook, Twitter of Instagram helpt maar dat weiger ik te doen. Proficiat met de duur en populariteit van je blog.

 25. Volgens mij krijgt elk blog de lezers die het verdient. Dus die kun je in je zak steken 😉

  Enne, 40?! WHOEHOEEEEE!!! 😍🎉💃🏻 (I wish hahaha)

 26. Ach wat lief! Ik vind jou ook heel lief! Dat heb ik vandaag maar weer eens ondervonden! En ja, soms ben je en olifant in een porseleinkast, maar dát lieve Klief, maakt jou nu precies jou! En that’s why I love you! 🙂

 27. Ik vind u zo leuk schrijven, daarom lees ik u graag. Maar om nou telkens te reageren, neuh. Voor ik het weet heb ik er een dagtaak bij vanwege mijn eigen blog en de reacties daarop. Overigens ben ik wel een ietsje jaloers op uw lezeraantallen.

 28. Ha, als je niet zo goed schreef, zou ik je niet volgen, lijkt mij duidelijk!!
  Vind het moeilijk/niet nodig om elke keer commentaar te geven, dusss blijft deze mensch “lurken”.
  Hoop zo dat het beter wordt/gaat met je!! Liefs XXXX

 29. Je schrijft vanuit je hart en staat open voor alle vormen van gepaste/eerlijke feedback. Daarnaast ben je ook nog eens gewoon een lieverd! Ik ben blij je te mogen kennen 😌

 30. ik zou maar een dag vrij nemen om dit allemaal te lezen hihi En dat is ook meteen mijn reden om niet altijd te reageren. Jij hebt het al keidruk. En ik vind het keileuk om jouw stukjes te lezen, het is net een boek. Iedere dag een bladzijde maar dan van een echt iemand. Ik zit hier nu midden in een sneeuwbui bij het houtvuur te wachten tot de zon weer doorbreekt. Woonachtig in de Ardennen lijkt het wel of iedere winter zwaarder wordt qua weinig licht. Dan zijn jouw berichtjes welkome afleidingen. En geef ik mezelf een schop onder mijn kont. ALLER. Soms ontmoet je vrouwen waar je kracht uitput en waar je iets in herkent. Dat had ik al bij Vlam (maar das geen vrouw) en later bij jou.
  Blijf doen wat je doet, ik wordt er blij van.

 31. Je maakt van elk onderwerp zo’n leuk verhaal, zelfs over onszelf!
  Ik krik als bijna 70-er de gemiddelde leeftijd ook lekker op.
  In het winkelcentrum vlak bij je zat een prettig restaurantje waar ik lunchte met broodje stoofvlees, was het weg paar weken geleden, zo jammer. Weet je of er al wat anders is gekomen?

 32. Hier een eigenlijk nooit reagerende 60 jarige oma. Al voel ik me 30. Ik vind de stijl waarmee je (soms trieste) dingen schrijft heel erg leuk. Recht voor zijn raap ook. Ik hoop dat je maar snel helemaal op mag knappen. O ja…ik heb veel gehad aan je blog over kalknagels en Dampopen. Alsnog dank daarvoor.
  Groetjes, Frieda.

 33. Ik kom al heel erg lang bij je lezen, maar reageerde nooit.
  De laatste tijd reageer ik af en toe.
  Het ligt natuurlijk puur aan mezelf, maar ik heb altijd het gevoel gehad, dat jij mij maar een grote zeur vindt/vond op mijn blog. Die is immers zo heel anders dan de jouwe.

  1. Zeker niet. Ik lees alleen zelf stukken minder dan voorheen. Wegens minder concentratie en even geen lust.
   Niemand zeurt. Iedereen mag op zijn of haar blog schrijven wat zhij wil.
   Jij hebt dit nodig om je gedachten te ordenen. Het is al erg genoeg wat je doormaakt. Waarom denk je dat ik daar over zou oordelen? Ik denk toch echt dat dit uit jezelf voortkomt…

   1. Waarschijnlijk wel. Ik vind namelijk heel vaak zelf, dat ik zeur op mijn blog. Mijn zelfvertrouwen is niet erg groot, waardoor ik dan al even vaak denk, dat andere mensen dit dan ook vinden. Zeker de mensen, die een hele leuke blog hebben en fantastisch kunnen schrijven.

 34. Ondanks mijn hogere leeftijd (ik word 82) lees ik maar wat graag je jeugdige fratsen en ben ik Klief-fan. Doch als u me thans wilt excuseren: ik ga nog effe skateboarden met the gang.

 35. (Precies) midden 40 hier en lezer. Niet iedere dag maar toch zeker eens per week om anders bij te lezen wat ik gemist heb. Goudeerlijk en soms een beetje pittig, vind ik jouw schrijfstijl. En daar hou ik van! Durven zeggen wat je vindt en je niet (te?) druk maken over hoe het overkomt. Kan ik nog een voorbeeld aan nemen.

Reacties zijn gesloten.