Plateaufase.

Die ijshockeywedstrijd was te veel. Dat moge duidelijk zijn. Tot en met zondagavond, toen ik om tien uur naar bed ging, heb ik de naweeën mogen ervaren van een paar uur teveel prikkeling. Ik wist het wel al van te voren, maar ik leef al maanden als een bewoner van Huize Avondrood en dat ben ik ook wel eens beu. Ik heb een leuke avond gehad. En beter nog: Vlam heeft een leuke avond gehad. Daar ging het me om.

Het schiet helaas niet op hier.

Ik ga niet achteruit.

Maar zeker ook niet vooruit.

Het enige positieve dat ik qua gezondheid te melden heb, is dat ik minder emotioneel ben. En daar ben ik blij om. Ik schaamde me er absoluut niet voor, maar dat hele jankerige vond ik gewoon zeer vermoeiend. Mijn opa zat wel eens snikkend aan tafel omdat hij de brie zo lekker vond. Ik ben altijd als de dood geweest dat dat mijn voorland zou zijn. Dat bleek ook zo te zijn. Tijdelijk. Gelukkig kan ik weer een kaasplateautje eten zonder een doos Kleenex ernaast.

Vorige week heb ik me donderdag ziek gemeld. Ik kon niet meer. Werd al wakker met een te vol hoofd. De één zijn dood is de ander zijn brood maar dan anders. Mijn collega Laura kon me wel zoenen want het teamoverleg ging niet door zonder mij. Fijn dat ik toch nog mensen gelukkig kon maken met mijn haperende hersenen!

Van Peter kreeg ik een zeer lief mailtje. Hij eindigde met “en wees er zeker van dat je, na al die jaren van volledige inzet, dat herstel zeker verdient!”. 

Donderdag heb ik een afspraak met de neuroloog en komt de uitslag van de zes (!) weken geleden gemaakte MRI ter sprake. Ik weet bijna 100% zeker wat ik ga zien: normale vliezen. Want daar ligt het euvel ook niet meer. De hersenen zelf hebben ook zes weken te droog gestaan en hebben celschade opgelopen. En dat is niet te zien op een scan.

Van een eventuele coach heb ik niets meer gehoord. Inmiddels is het vijf weken geleden dat ik bij de bedrijfsarts was, heb ik drie keer gebeld, ben ik tig keer van het kastje naar de muur gestuurd en geef ik het maar op. Volgende maandag spreek ik hem weer en dan uit ik mijn teleurstelling wel bij hem. Want daar ligt het probleem: hij is me vergeten aan te melden. So much voor de attente arts.

Misschien is het handiger (en sneller) als ik één en ander via de revalidatiearts ga regelen zaten Peter en ik te denken. Die kunnen me ook aan een psycholoog schuine streep coach helpen. En die weten vast wel meer over wat ik mankeer en waar ik rekening mee kan houden. Dan heb ik het hele traject op één plek.

De neuroloog gaat me namelijk niets nieuws vertellen. Gaatje is dicht, probleem is opgelost. Succes verder!

En als hij weer over spanningshoofdpijn begint, dan ga ik heel hard gillen.

Daar heb ik wel een paar dagen last voor over.

Dit blijft toch mijn lievelings collega 😉

31 thoughts on “Plateaufase.

 1. Hoe zou dit drama toch verlopen bij mensen die: niet mondig zijn, er totaal geen verstand van hebben, geen relativerend vermogen hebben en geen thuissupport hebben? Vroeg ik me zo maar af. Moet jij niet over gaan nadenken. jij hebt genoeg aan jezelf.

  1. Nogal problematisch denk ik. Net als bij zoveel ziektes wordt er veel te makkelijk over gedacht. Gaatje dicht, tumor weg, bacterie verdwenen en u bent beter.

 2. Wat moet dat inderdaad erg zijn voor mensen die niet weten hoe het gaat in de gezondheidszorg en of zich zo kunnen verwoorden. Die worden gewoon voor gek versleten. Hou jij maar het heft in handen, want dan weet jij tenminste één persoon is die aan je denkt en dat ben je zelf.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Klief blij voor je dat Peter weer wat menselijker doet. Schiet niet op zo’n kerel die in je nek hijgt. Joh als zo’n klein iets als gordelroos al 3 maanden duurt hoelang zal het duren voor hersens weer op volle toeren draaien?Ik denk wel ff langer. Sterkte jij … ♥️

 4. Wat een goede reaktie van je baas. Maar hoe dat nu zo dan? Wat is er over hem gekomen dat hij nu zo kan reageren?
  Bijzonder!

 5. Zou je baas je blog gelezen hebben?
  Het blijft tobben; ik vind het zo qut voor je. Als je als mensch geen haar op je tanden hebt, kom je tegenwoordig nergens meer. Zelfs niet bij artsen.
  Een goed idee om naar een revalidatiearts te gaan. Elk handvat wat je wordt aangereikt is er één.
  Liefs

 6. Zo te lezen ben je er nog lang niet, zowat het is niet anders.
  Vooral doorzetten en voor jezelf op blijven komen. Hans

 7. Wat een goed idee om een revalidatiearts te consulten. Wel een met aandachtsgebied neuro maar dat is logisch. De onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn zeer divers en niemand is hetzelfde qua verschijnselen. Sterkte lieverd! X

 8. Wat vervelend voor je dat je zo lang bij moet komen van zo’n uitje. Maar ik moest wel erg lachen om het kaasplateau met Kleenex. Zie het helemaal voor me.

 9. Hoe is die baas van jou opeens zo verlicht geraakt zeg! Maar beter laat dan nooit natuurlijk 😉
  En om die liefste collega van jou lig ik gestrekt hoor. Wat een schatje en hij is het vast altijd met je eens 🤣🤣🤣

 10. revalidatietrajekt lijkt me een heel goed idee. Niet alleen voor een psyholoog/coach, maar ook voor de fysieke situatie. Wat kun je wel en niet doen danwel verwachten. Eerlijk gezegd was het bij mij de fysio van de revalidatie die de goede diagnose stelde, en daar vervolgens ook nog iets mee deed, zodat ik eindelijk minder pijn had. Ook de revalidatie-arts zat er naast helaas. En of die vliezen nou weer normaal zijn of niet, jij voelt je nog niet normaal, hoe graag je dat ook zou willen.

 11. Hé daar hangt Jacobse dus ook regelmatig rond….
  Wij hebben een skelet (levensgroot zeg maar..) die tegenwoordig op het balkon zit (maar toen we nog een auto hadden zat hij op de achterbank…dan kan je echt lachen! Btw om het voor kinderen af te zwakken, wel met een petje op..). Gelukkig wonen wij hier op drie hoog, anders keken er nog meer mensen raar. Dit minimalistische figuur heeft al ruim voor dat ik vriend leerde kennen de naam ‘Jacobse’ gekregen. Altijd als we ergens ‘Jacobse’ zien, zeggen we tegen elkaar ‘toch leuk voor ‘em, Jacobse had weer een snabbel!’.

 12. Verstandig dat je je ziek hebt gemeld. En zwaar balen dat er nog geen vooruitgang merkbaar is. Heel veel sterkte!

 13. Zou Peter stiekem je verhaaltjes lezen? Soms hoop ik dat en het tot hem doordringt hoe dankbaar hij kan zijn met zijn personeel, in dit geval bedoel ik jou natuurlijk. Sterkte met geduld hebben en je de tijd geven weer de ‘oude’ kliefje te worden.

 14. Neurochirurg; neuroloog; niet-zichtbaar-hersenletsel: een wereld van verschil! Er is nogal wat met je gebeurd Klief!
  Vraag donderdag eens wat en waar de beste revalidatiemogelijkheden zijn voor jou. ♥

 15. Ik vrees de dag dat ik de stap moet zetten into gezondheidszorg. Volgens mij ben je aan de goden overgeleverd…. Fijn dat het stabiel is bij je. Nu nog gewoon helemaal herstellen.

 16. Wat een impact het “droog staan van de hersens” kan hebben. Het is ook niet niks. Maar zou toch fijn zijn wanneer er wat meer progressie te merken is. Sterkte met je herstel.

Reacties zijn gesloten.